Hirdetés

Ezek lesznek az Intel Core M processzorok



|

A Core M 5Y70, a Core M 5Y10 és a Core M5Y10a alkotják a sorozatot.

Hirdetés

Az Intel az idei Computexen szupervékony laptopok és tabletek prototípusaival rukkolt elő, amelyek a karcsúságot a Broadwellre építő Core M processzoroknak köszönhették. A Core M az Atomhoz képest ráadásul erősebb is. Most az is kiderült, hogy mely modellek alkotják majd a sorozatot. 

Hirdetés

A szériába a Core M 5Y70, a Core M 5Y10 és a Core M 5Y10a tartoznak majd. Az Y-os Broadwell CPU-k 2 maggal és 4 MB L3 cache-sel rendelkeznek, az utolsó két processzor pedig 800 MHz-es órajelen dolgozhat majd, az integrált GPU 100 MHz-en. 

A fenti verziók esetében a VT-d virtualizáció is megoldott, memóriák esetén pedig a DDR3L és az LPDDR3 támogatottak, 1600 MHz-ig. A fogyasztási érték 4,5 watton alakul, az 5Y10 TDP-je azonban akár 4 wattosra is konfigurálható lesz. Az 5Y70 Hyper-Threadinget is használ, a Turbo Boost az órajelet pedig 2,6 GHz-ig képes megemelni. 

Az első gyártó, amely már épített a referenciadizájnra, az ASUS volt, a Transformer Book Chi T300 keretében. Várhatóan karácsonyra ezt már megvehetjük, nem sokkal utána pedig a hasonlóan lapos hibrid laptopok is megjelenhetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.