Hirdetés

Ezek voltak a legutáltabb karácsonyi ajándékok



|

Furcsa módon rengetegen próbáltak megszabadulni a fa alá tett iPad Airtől.

Hirdetés

A karácsony előtti előrejelzések szerint a fa alatti slágerekként idén a táblagépeket, az okostelefonokat és furcsa módon a fényképezőket kellett kezelnünk. Természetesen nagyon nem lőttek mellé a szakértők az effajta rangsorolással, és a népszerűségi lista eleve eltér régiónként, de azért tartogatott meglepetéseket az idei karácsony. 

Hirdetés

Amint arról a hétvégén beszámoltunk, a ComScore szerint például a kütyüvilág legkedveltebb darabjai a konzolok, valamint az azokhoz tartozó kiegészítők voltak. A második helyen az okostelefonokat, a harmadikon pedig a táblagépeket regisztrálták egy olyan pörgős ünnepi szezonban, amelynek a csúcsnapján (cyber hétfőn) az Amazon másodpercenkénti elképesztő 426 megrendelést kapott. 

Az éremnek persze másik oldala is van, így lehet beszélni utált karácsonyi ajándékokról is. Ilyenből sok volt, meglehetősen nagy számban igyekeztek az emberek már karácsony másnapján megszabadulni a feleslegesnek ítélt holmiktól, kütyüktől. 

 

 

A The Guardian jelentése szerint az eBayen például a táblagépek száma 25 százalékkal emelkedett az ajándékbontogatást követően. A kéretlen karácsonyi ajándékok kategóriájában csak az aukciós oldalon 2000 tárgyat találhattunk, de a feleslegesnek tartott meglepetések mennyiségét a legjobban az a becslés jelzi, mely szerint a britek effajta tárgyakat 2,4 milliárd font értékben kaptak. 

Meglepő módon sokan igyekeznek megszabadulni a talán legjobb táblagépnek tekinthető Apple csodától, az iPad Airtől. Karácsonykor a nagyobbik iPadből négyszer annyi volt eladó az eBayen, mint iPad miniből. Az oldal szerint a britek 80 százaléka tervezi, hogy eladja valamelyik nem tetsző ajándékát. 

A legutáltabb karácsonyi ajándékok ezúttal a csináld-magad kitek (DIY) voltak, de nagyon nem szerették az emberek a kézzel készült ajándéktárgyakat és a mások által választott ruhákat sem. A MusicMagpie adatai szerint eközben a legkevésbé szeretett holmik között Lady Gaga Born This Way albuma, a The Inbetweeners film, valamint a Topshop, Topman és Next márkájú ruhák szerepelnek. 

 

 

Az Amazon eközben nem mulasztotta el összeállítani a kedveltebb tárgyak listáját sem. A kereskedő számadatai alapján a Manchester United korábbi edzőjének My Autobiography című könyve, a Gru 2 és a Szörny egyetem, valamint Az acélember című filmek fogytak a legnagyobb példányszámban. A The Centre for Retail Research becslései szerint csak december 26-án (az úgynevezett dobozoló napon) 370 millió fontot költöttek, de ez vélhetően másnapra 450 millióra emelkedett. 

Aggódni persze valószínűleg senkinek sem kell, elvégre az IBM statisztikái éves szinten 16,5 növekedést jeleznek az online kereskedelemben, a mobilról shoppingolás pedig 40 százalékkal lett népszerűbb 2013-ban. Nem kell félnie az Apple-nek sem, hiszen az elmúlt hónapok a megszokottnál sokkal magasabb keresletről tanúskodtak az almás kütyük iránt. Jövőre talán a sláger már az okosóra lesz a fa alatt, ehhez persze szükség lesz egy lélegzetelállító iWatch-ra is. 

 

Fotók: 512pixels, JYE Tech

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.