Hirdetés

Ezekre a drónokra lehet számítani idén - második rész



|

Megmutatjuk az idei év újabb érdekes quadrocoptereit.

Hirdetés

A múlt héten már megmutattuk, hogy 2015-ben milyen érdekes és új drónokra lehet számítani. Mivel az olcsó, játszani kitalált kicsi modellek mellett már nagyon komoly tudással és minőséggel rendelkező darabok is akadnak, ezért a lehetőségek száma végtelen, a választást pedig a pénztárca és a kívánt funkciót határozzák meg. Mutatunk néhány újabb olyan drónt, ami nagyot szólhat idén. 

Hirdetés

 

Hubsan X4 Pro

A Hubsan név ugyan nem olyan közismert, mint a DJI vagy a Parrot, de azért a kategória kedvelői tudják, hogy miről van szó. Az X4 Pro egy nagyobb és sokoldalúbb változata a gyártó tenyér méretű FPV X4-esének, ráadásul full HD-s kamera is van rajta, androidos rádióvezérléssel. Képes önmagától visszatérni, és ha már a biztonsági funkciókról van szó, akkor zuhanás esetére saját ejtőernyője is van a júniusban megjelenő, 1300 dolláros drónnak. 

 

Ejtőernyője is van

 

Zano

Igen sikeres Kickstarter-kampányt zárt maga mögött az apró Zano drón. A tenyérni quadrocoptert okostelefonról lehet irányítani, és képes elkerülni az akadályokat, tartani a pozícióját. 265 dollárért lehetett egy ideje már előrendelni, és ha minden jól megy, már júliusban elkezdik kiszállítani az első befektetőknek. 

 

Nagyon kicsi

 

Hexo+

Szintén Kickstarter-siker volt a Hexo+, ami 1 millió dollárnál is jóval több pénzt gyűjtött az ötletgazdáknak. A hexacopter teljesen önálló repülésre is alkalmas, és akár 70 kilométer per órás sebességgel is tudja követni a gazdáját. A működést egy fotókhoz is alkalmas appon keresztül oldották meg. Sajnos csak szeptembertől lesz elérhető, addig 1299 dollárért lehet előrendelni. 

 

Gyorsan követi a gazdáját

 

Ehang Ghost

A Ghost kifejezetten arra lett kitalálva, hogy könnyedén lehessen légifotókat és videókat felvenni vele. Okostelefonról vagy táblagépről vezérelhető: vagy rajzolunk kézzel egy útvonalat, vagy megdöntjük a mobilos eszközt. Azt is kérhetjük a dróntól, hogy magától kövessen minket. Az alapváltozat ára 600 dollár, az Android mellett az iOS rendszerrel is kompatibilis. 

 

Eltérő módokon irányítható

 

AirDog

A Ghosthoz hasonlóan ez a drón is tudja követni a tulajdonosa mozgását. A Kickstarteren ez is több mint 1,3 millió dollárt gyűjtött össze, azonban egy darabig még senkinek nem lesz ilyenje. Ha valaki most előrendeli 1295 dollárért, akkor az idei negyedik negyedévben kaphat egyet belőle az elsők között. 

 

Csak az év végén jön

 

Parrot Bebop

Valamilyen szinten a Parrot AR.Drone 2.0 folytatásának tekinthető a Bebop, amely f2.2-es halszemoptikás lencsét kapott, 180 fokos látószöggel és 14 megapixeles képkezelő szenzorral. A fotókat JPEG és Adobe DNG formátumban menti, a videókat 1080p-ben. Bár okostelefonról és táblagépről is vezérelhető, a Skycontroller egyedülálló élményt ígér hozzá: két stickkel lehet irányítani, külön kezelni a kamerát és a felszállást, landolást. A repülést első személyű nézetben is tudja mutatni. 

 

Külön kontrollerrel

 

Ti milyen drónt vennétek magatoknak? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.