Hirdetés

Ezért készítsen biztonsági másolatot



|

Egy PhD képzésben résztvevő diák 5 évnyi kutatási eredménye tűnt el a laptopjával együtt.

Hirdetés

Meglehetősen nehezen hihető történetet hozott le a TechnoBuffalo, a portál információi szerint a napokban a Rutgers Egyetem egyik PhD képzésben résztvevő diákjának megfújták a laptopját. Ez önmagában túlságosan szokatlannak sajnos nem nevezhető, de az értekezésének megvédése előtt álló férfi noteszgépén 5 évnyi kutatási eredmény volt exkluzívan tárolva.


A kérdéses adatok nélkül az úriember elképzelhető, hogy a legutolsó pillanatban nem lesz képes megszerezni a doktori címét. Az illető kínjában kiragasztott az egyetemen néhány cetlit, miszerint a tolvaj megtarthatja a laptopot, továbbá fizet neki pluszban 1000 dollárt, csak juttassa vissza az általa megadott mappában tárolt kritikus adatokat. Egyelőre nem tudni, hogy sikerült-e visszaszereznie az állományokat.


Ugyan ebben a helyzetben nyilvánvalóan a diák az áldozat, azonban lehetetlen szó nélkül elmenni az elképesztő felelőtlensége mellett, hiszen még ha a laptop ellopásával naivan nem is számolt, a merevlemez halálával ugyanígy elveszíthette volna az adatait. Mindezt egy olyan korban, amiben még a terabájtos külső winchestereket kifejezetten olcsón dobálják a vásárlók után, plusz ha 5 GB alatti adatmennyiségről volt szó, akkor több online háttértáron teljesen ingyen tárolhatta volna az információkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.