Hirdetés

Ezért ne bonts meg egy Ryzen CPU-t



|

Több okból sem éri meg babrálni a Ryzen 7 processzorokkal és az integrált hűtőkupakkal.

Hirdetés

A tuningot és a moddingot kedvelő felhasználók általában nem riadnak meg az olyan mutatványoktól, amelyek némi extra teljesítményt hozhatnak. Van, aki a processzorokat védő integrált hűtőkupakot (IHS) is hajlandó leszedni, jobb hőpasztát bevetni, majd alacsonyabb működési hőmérsékletet és magasabb órajelet elérni. 

Hirdetés

Ez a művelet azonban az, amit jobb nem kipróbálni az AMD Ryzen 7 processzoraival. A der8auer nicknéven működő tuningmesternek három Ryzen 7 processzorába került, mielőtt meg tudta az egyiket bontani úgy, hogy abban nem tett kárt. 

Más processzorokkal szemben az AMD Ryzen 7 modelleknél az IHS a lapkához van forrasztva. Ráadásul az AMD amúgy is jó munkát végzett, ugyanis IHS nélkül mindössze 2 Celsius-fokkal tudott alacsonyabb hőmérsékletet elérni a tuningmester. Még rosszabb, hogy egyes hűtők a művelet után nem is érintkeznek megfelelően a processzorral. 

A tanulság tehát az, hogy nem éri meg megbontani a Ryzen CPU-kat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.