Hirdetés

Ezért nincs 8 GB RAM egy olcsó PC-ben



|

Kiderültek az olcsó Windows-licenc követelményei - vagyis, hogy miért nem jár 8 GB RAM egy olcsó PC-hez.

Hirdetés

A 9 hüvelyk alatti táblagépek gyártói ingyen Windows-licenceket kapnak a Microsofttól, de hasonló kedvezményben részesülhetnek az olcsó laptopok, hibridek, stick jellegű PC-k és minden egyben PC-k gyártói is. 

Hirdetés

Mint kiderült, éppen ez magyarázza meg, hogy miért olyan egyforma minden olcsó windowsos gép. Annak érdekében, hogy 30 dollárért vagy olcsóbban szerezhessen a gyártó licencet egy modellhez, meg kell feleljen bizonyos feltételeknek. Az olcsó hardver lent tartja az olcsó PC árát, és olcsó szoftvert is jelent. 

A CNX Software közzétette a követelményeket. Annak érdekében, hogy egy gép belépőszintűnek számítson, gyenge CPU (például Intel Atom) kell bele, maximum 4 GB RAM és maximum 32 GB SSD vagy eMMC jellegű tárhellyel. 

Merevlemez vagy optikai meghajtó nem lehet egy ilyen gépben, a hibrideknek 11,6 hüvelykes lehet maximum a képernyője, a laptopoknak pedig 14,1 hüvelyk. A minden egyben megoldások maximum 17 hüvelykesre nőhetnek. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.