Hirdetés

Ezzel ellenőrizd az androidos kütyüd töltőjét



|

Az Ampere nevű alkalmazás hasznos segédprogram lehet minden robotos készüléken.

Hirdetés

Az eltérő töltők eltérő gyorsasággal képesek feltölteni az androidos eszközöket - és bizony van, hogy egy hibás adapter a gyári adatnál is lassabban oldja meg a feladatot. Ha valakinek gyanús, hogy nem azt hozza a töltő, amit kellene, akkor érdemes néhány tesztet végrehajtani rajta. 

Hirdetés

 

Ampere

Erre természetesen sok különböző módszer létezik. Az egyik legegyszerűbb a Google Play Áruházában található Ampere nevű segédprogram letöltése, amely képes mérni és megjeleníteni a töltéssel kapcsolatos értékeket. Android 4.0-tól fölfelé bármilyen robotos eszközön működik, de persze akadhatnak meglepetések (a fejlesztő szerint az HTC One M7 és M8 sem hajlandó tökéletesen együttműködni az alkalmazással). 

 

Akkuról

 

Az app elindítása után be kell dugni a töltőt a fali aljzatba, egy powerbankbe vagy egy PC-be. Az adapterrel kapcsolatos legpontosabb mérésekhez a fali konnektort érdemes kiválasztani. Néhány másodpercnyi mérés után máris látjuk az adatokat, kékeszölddel töltőn, narancssárágán egyébként. Ez utóbbi esetben azt látjuk, mennyi energiát fogyaszt a készülék használat közben - ez persze a futtatott appoktól és szolgáltatásoktól is függ majd, és az aktív rádióktól, a kijelző fényerejétől. Míg a negatív szám a fogyasztást, addig a pozitív a töltést jelenti. Az adatokat modern, Lollipop-szerű köntösben tálalja az app. 

 

Mire lehet számítani?

Minden töltő különbözik a többitől, ezért az adatok összevetésénél muszáj lesz megnézni az adapterre ragasztott címkét. A specifikációknál megtaláljuk, hogy hány amperes a töltő - ebből az értékből pedig le kell vonnunk azt, amit a készülék pillanatnyilag fogyaszt. 

 

Töltőn

 

Amennyiben a kapott érték kiábrándító, akkor ideje megvizsgálni a lehetőségeket arra, hogyan lehetne gyorsabban tölteni az eszközt. Az egyik leghatékonyabb módszer a kijelző kikapcsolása és a repülőmód aktiválása - ez a két beállítás alaposan meggyorsíthatja a folyamatot. Ezen kívül fontos megjegyezni, hogy a fali aljzatokon keresztül mindig hamarabb lesz kész a töltés, mint egy USB porton át. Mivel a gépeken keresztül nem kapunk akkora áramerősséget, ezért az akku feltöltése is tovább tart. 

 

Hiába jár szinte minden androidos készülékhez micro-USB-s töltő, a gyakorlatban ahány eszköz, annyi feltöltési idő. Ti mennyire vagytok elégedettek a tiétekkel? 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.