Hirdetés

Fadobozos hangszórók a Genius-tól - Jól szólnak, és jól néznek ki



|

A Genius fadobozos választéka az egyutas hangszórópároktól az 5.1-es rendszerekig az egész palettát átfogja.

Hirdetés

Egy vájt fülű zenerajongó rajongó szerint jó hangdoboz csakis fából készülhet. A jó minőségű fa viszonylag drága, ezért sokan kísérleteztek már különféle más anyagokkal, de a legjobb akusztikai jellemzői ma is a fadobozoknak vannak. A legtöbb vásárló számára persze nemcsak a hangzás fontos, hanem a megjelenés is, mutasson jól a lakásban. A famintázatú hangdobozok jól illenek szinte minden környezethez, és sokaknak jobban tetszenek a fekete dobozoknál.

 

Sp-HF150: többféle színben kapható, a noteszgépekhez ideális

A Genius nagyjából másféltucat típusból álló fadobozos hangszóróválasztéka az egyutas hangszórópártól az 5.1-es, házimozihoz szánt rendszerekig átfogja a teljes hangdoboz palettát.
A kínálatban az SP-HF150 a legkisebb, elsősorban noteszgépekhez ajánlott hangszóró. A tápfeszültséget az USB portról kapja, így nincs szükség a szokásos 230 voltos tápegységre. Teljesítménye 2x2 watt, a hangerő-szabályozó és a ki/be kapcsoló gomb az egyik doboz hátlapján kapott helyet. Háromféle kivitelben készül, fa és fekete színben fekete hangszóróvédővel, valamint fekete színben ezüstszínű hangszóróvédő textillel.

 

 

A 2.1-es hangszórótípusok létjogosultságát az adja, hogy a fizikai törvényei szerint kisméretű hangszóróval nem lehet tiszta, torzítás nélküli mélyhangot kelteni. A mélyhangok irányára azonban kevéssé érzékeny az emberi hallás, így a térbeli hangzáshoz elég egy mélyhangszóró is.

Az SW-HF2.1 1205 a Genius legkisebb, asztali használatra tervezett fadobozos 2.1-es hangszórója. A 14 wattos reflex kialakítású mélydoboznak az előlapján hangerő és mélyhangszín szabályozó van. A vonalbemenet, a szatellit dobozok kimenetei és a ki/be kapcsoló gomb a doboz jobb oldalán kapott helyet, a bekapcsolt állapotot egy kék LED jelzi az előlapon. A szatellit dobozok teljesítménye 9 watt, így a teljes rendszer 32 watt RMS teljesítményű.

SW-HF2.1 1205: fadobozban, asztali használatra

Az SW-HF2.1 1700 mélydobozának a teljesítménye több mint a duplája, 29 watt, az összteljesítménye pedig 45 watt. A mélydoboz előlapján hangerő és mélyhangszín mellett magashangszín szabályozó is van, bekapcsolt állapotát a hangerő gomb körüli világítás mutatja. RCA kimenete révén a fejhallgató is csatlakoztatható hozzá. Mérete és teljesítménye alapján ezt a típust is asztali hangszórónak, valamint TV készülékek külső hangszórójának ajánlják.

SW-HF2.1 1700: magashangszín szabályozóval és RCA kimenettel

Mindkét típusnak beépített tápegysége van, közvetlenül csatlakoztathatóak a 230 voltos hálózatra.

Hangszóróvásárlás előtt mindenképpen érdemes meghallgatni a szóba jöhető típusokat, mert elég nagy hangzásbeli különbség lehet közöttük. Ezzel esetleg megspórolhatjuk a webshopból rendelt típus visszaküldését is.

 

Hirdetés
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.