Hirdetés

Fél évet sem kapnak az Intel Broadwell processzorai



|

Már 2015 második felében megérkezik a Skylake, a meg sem jelent Broadwell utódja.

Hirdetés

Az Intel igen komoly késésben van a Broadwell processzorokkal, amelyeknek az elmaradása sok gyártót, köztük az Apple-t és annak az új MacBookjait is szabotálja. A legújabb jelentések alapján úgy tűnik, hogy a Haswell utódjaként érkező Broadwell CPU-sorozat meglehetősen rövid pályafutású lesz, és gyakorlatilag alig fél évet tölt reflektorfényben. 

Hirdetés

A Broadwell utódja a Skylake lesz, amely nem, hogy nem késik, hanem egyenesen 2015 második felében már a piacra is kerül. Elképzelhető, hogy a konkrét CPU-k csak később jelennek meg, de az őket támogató lapkakészlet, a 100-as széria már biztosan elérhető lesz. 

A Broadwell fél éves pályafutása már önmagában sem mindennapi történet, azonban a Skylake-re szabott alaplapok különlegessége, hogy nem támogatják majd a Broadwell processzorokat. A 100-as széria már LGA 1151-es foglalatot használ, viszont a Broadwell Core i3, i5, i7, Pentium és Celeron modellekhez még 8-as és 9-es szériás alaplapok kellenek. 

A Skylake természetesen támogatja majd a DDR4-es memóriákat, bár ezek kezdetekben igen drágák lesznek. A 100-as lapkakészlet jobb Wi-Fi-t, erősebb Bluetooth-t és WiGig technológiát, illetve Alpine Ridge Thunderbolt kontrollert is ígér. Az Y és U típusú, laptopokba szánt lapkák furcsa módon csak DDR3-as memóriával boldogulnak majd. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.