Hirdetés

Felbukkant az első Blu-Ray égető



|

A BenQ PC-be szerelhető Blu-Ray írója CD és DVD lemez írására is képes.

Hirdetés

Ennek hála a következő generációs lemezszabvány -- a Blu-Ray -- mellett képes a DVD és CD lemezek írására egyaránt.

A BW1000 írja és olvassa a 25 gigabájtos egyrétegű, valamint az 50 gigabájtos kétrétegű lemezeket is. Mindez azt jelenti, hogy az egyrétegű Blu-Ray lemezen 2 órányi nagyfelbontású, HD minőségű filmet tárolhatunk, míg a normál PAL és NTSC TV adásokból 13 óra fér fel a korongra. Természtesen a Blu-Ray lemez adattárolásra is alkalmas, tákapacitása ötszöröse egy egyrétegű DVD-hez képest.



A BenQ BW1000 egy sor olyan technikai újdonsággal szolgál, amely biztosítja a lemezre másolt adatok kifogástalan minőségét. Érdemes kiemelni ezek közül a Precision Tilt Control System rázkódásvédelmet, mely védelmet nyújt a vibráció ellen, elősegítve ezzel az egyenletes írást.

Beépítésre került a BenQ Write Right technológia is, mely nem csak Buffer Underrun (puffer kiürülés elleni) védelmet nyújt, hanem dinamikus Jitter-korrekcióra és folyamatos íróáram kalibrációra is képes.

A BenQ írója sebesség tekintetében egyelőre nem lesz világbajnok. Az egy- és kétrétegű Blu-Ray -R/-RE korongokat csak kétszeres, míg az egyrétegű DVD+R/-R lemezeket csak 12-szeres sebességgel képes megírni. A kétrétegű DVD+R/-R lemezek esetében sem várhatunk csodát, meg kell elégednünk a 4-szeres sebességgel, viszont az újraírható lemezek 8-szoros sebességére nem lehet panasz.
A későbbiekben a meghajtó egy firmware frissítés segítségével képes lesz a kétrétegű BD-R/-RE lemezek írására egyszeres sebesség mellett.

Ami az olvasást illeti, a BenQ BW1000 a Blu-Ray korongokat kétsteres-, míg a DVD-t csak 12-szeres, a CD-t pedig csak 32-szeres sebességgel olvassa.

A BenQ írója még idén ősszel kerül a piacra 799 eurós áron (mai árfolyamon mintegy 228 ezer forint).
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.