Hirdetés

Feldobásakor panorámafotót készítő kamera



|

Érdekes újítást mutattak be Berlinben.

Hirdetés

Most még szórakoztatóbb a fényképek készítése, legalábbis a berlini Műszaki Egyetem mérnöke, Jonas Pfeil és kollégái szerint. Létrehoztak ugyanis egy olyan labdát, melyben  harminchat darab 2 megapixeles kamera foglal helyet, melyek a laszti feldobását követően, a felső holtponton készítenek fényképet, így panorámafotót hozva létre. Ezzel a megoldással felejthető az állvány, az egymás után elkészített fényképek tömege, illetve az ezzel járó hibalehetőségek.

Az összesen 72 megapixeles fotót USB-n keresztül lehet gépre menteni, és bármilyen, panorámakép szerkesztésére alkalmas szoftverrel kezelhető. A csapat a terméket a SIGGRAPH Asia 2011-en szeretné bemutatni, remélve, hogy hamarosan tömegtermék válhat belőle, mert egy igen szórakoztató módja a fényképkészítésnek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.