Hirdetés

Felforrósodik a Raspberry Pi 3



|

A nagyobb teljesítménnyel a jelek szerint nagyobb melegedés is járt.

Hirdetés

A Raspberry Pi 3 ugyanakkora és ugyanannyiba kerül, mint a tavalyi Raspberry Pi 2, ellenben az új modell frissített processzorának hála a gép teljesítménye 60 százalékkal nagyobb. 

Hirdetés

A jelek szerint ez a plusz erő némi extra melegedéssel is jár. 

Bár nem minden művelet közben melegszik nagyon az apró gép, ennek ellenére a mértéke jóval nagyobb, mint az elődnél. Egyeseknél 100 Celsius-fok fölötti hőmérsékleteket is jelentettek. 

Szerencsére már van is olcsó megoldás. A LoveRPi egy 5 dolláros hűtőborda-készletet mutatott be az elmúlt két generációhoz. A bordákat a processzorra és a LAN-lapkára kell tenni, azok pedig ventilátor nélkül is elvezetik a termelődő hőt. 

Az olcsó hűtő akár 20 Celsius-fokkal is tudja csökkenteni a hőmérsékleteket. 

Bár az valószínűtlen, hogy a hő miatt végleges kár keletkezne a hardverben, stabilitási problémák adódhatnak, amíg nem hűl le a gép. Még rosszabb, hogy a Broadcom BCM2837-es szenzor magas hőmérsékleteknél pontatlan, így a firmware-alapú korlátozás nem lép életbe, és nem hűl le az apró PC. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.