Hirdetés

Félsz, hogy a szervízben hozzáférnek adataidhoz? A Samsung szállítja a megoldást



|

A gyártó csúcstelefonjában egy gombnyomással elrejthetünk mindent, mielőtt leadjuk a készüléket javításra.

Hirdetés

Sokan szorongva adják le telefonjukat a szervizbe javításra: mi van, ha végignézik a képeinket, hozzáférnek érzékeny adatainkhoz? Az okostelefon tartalmazza a teljes digitális életünket, nem csoda, ha még a megbízható (márka)szervizekben is ilyen gondolatok foglalkoztatják az embert. A Samsungnál kitaláltak egy lehetséges megoldást, ami annyira egyszerű és magától értetődő, hogy nem értjük, miért nem bevett módszer évek óta a piacon: egy gombnyomással átválthatjuk az operációs rendszert "szerviz üzemmódba", ezzel elrejtve minden személyes adatot.

A készülék funkciói működnek, csak éppen kizárólag a gyárilag telepített appokhoz fér hozzá, azokhoz is tárolt jelszavak és bármilyen azonosító nélkül, a háttértárhoz pedig egyáltalán nem. Azaz alkalmas marad a javításra, és a rajta tárolt képek, videók, jelszavak, böngészési és chatelőzmények is biztonságban lesznek.

Hirdetés

A rossz hír, hogy a Repair Mode - amelyet az akkumulátor- és készülékbeállítások menüben kell majd keresgélniük  felhasználóknak - kizárólag a Galaxy S21 telefonokban lesz elérhető a közeljövőben, és egyelőre csak Dél-Koreában. Az erről szóló koreai sajtóközleményből kiderül, hogy a gyártó dolgozik azon, hogy más modelleken is elérhetővé tegye ezt - alighanem egy firmware-frissítésre gondolnak -, arról viszont nincs hír, mikor érkezhet a funkció más országokba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.