Hirdetés

Feltörhetetlen pendrive, svájci bicskában



|

A Victorinox Secure Pro svájci bicskája pendrive-ot is rejt, ami állítólag feltörhetetlen.

Hirdetés

 

A svájci bicskákról ismert Victorinox-tól nem ez az első olyan túlélőeszköz, amibe pendrive-ot is rejtettek. Olyat már bő egy éve lehet kapni. A gyártó most azonban bemutatta az új, Secure Pro névre keresztelt tárolóját, amely állításuk szerint feltörhetetlen.

 

Azért, hogy állításukat igazolják, a termék bemutatójára 100 000 angol fontot ajánlottak fel bármilyen csapat "professzionális hackernek", akik képesek feltörni a meghajtót. Ez senkinek sem sikerült.

 

victorinox-securepro.jpg
 

Ez a nagyfokú biztonság több biztonsági megoldás együttes alkalmazásával jött létre. A pendrive AES256-os titkosítást használ, és ujjlenyomat-olvasóval is védve van. Ez persze nem elég, ezért ha bármilyen módon megpróbálják szétszedni az USB-kulcsot, akkor az önmegsemmisítő mechanizmus visszafordíthatatlanul károsítja a memóriachipet. 

 

Egy ilyen biztonságos pendrive, ami mellé körömvágó-olló is jár? Ellenállhatatlan! Nagy-Britanniában már kapható, 8-tól 32 gigabájtos méretig; az ára pedig 50 és 180 font (15 000 - 53 000 forint) között mozog. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.