Hirdetés

First i3 Office PC - irodai gép a javából



|

Még hogy egy irodai gép unalmas, bézs és gyenge? Megmutatjuk, milyen egy igásló 2014-ben!

Hirdetés

Borzalmasan nehéz egy tíz-húsz éves berögződést megváltoztatni. Mi tagadás, amikor elhangzik valahol, hogy irodai gép, még nekünk is sokszor egy koszos, kerregő-kattogó, lassú PC jut eszünkbe, aminél mintha a tervezők külön ügyeltek volna rá, hogy a lehető legrondább legyen. Szerencsére ma már nem kell ennek így lennie, sőt, egy „szimpla” irodai PC is lehet dizájnos, csendes és ha akarjuk, nagyon erős. Erre jó példa az éppen 100 ezer forint alatt beszerezhető First i3 Office.

Hirdetés

Megalapozott teljesítmény

A First Computer irodai konfigurációjának nevében ott az Office szó, ám ez senkit ne bizonytalanítson el, ugyanis ez a PC már köszönőviszonyban sincsen azokkal a bizonyos őskori irodai gépekkel, amiken egy szövegszerkesztő is döcögve indult csak el. A gép alapja egy MSI H81M-E34 alaplap, ami Intel LGA1150-es processzorokat fogad. Ez jó választás, hiszen a legjobb ár/érték arányú Intel platform, amibe az olcsó processzorok mellett nagyon erős, négymagos Core i7-es CPU-kat is beszerelhetünk. Az alaplap a gyártója szerint Military Class 4-es besorolású, ami számunkra azért fontos, mert ez garantálja, hogy minőségi komponensekből összeállított, egészen biztosan stabil és megbízható gépet kapunk. Az MSI arra is odafigyelt, hogy a lap ellenálló legyen a párának, védve legyen az elektrosztatikus kisülésektől és az átlagosan magasabb hőmérséklet se csökkentse az élettartamot.

Az alaplapon természetesen a legújabb technológiák is helyet kaptak, így adott az USB 3.0 csatlakozás és az SATA6G vezérlő is. Mindemellett adott minden szükséges videokimenet is, sőt, a HDMI-re akár 4K felbontású monitort is kapcsolhatunk (30 Hz-en). A BIOS-t természetesen már felváltotta az UEFI, amelyhez grafikus beállító menü is tartozik rengeteg, hasznos szolgáltatással. Ezek közül az egyik az OC Genie 4, amely egyszerű tuningot ígér, de ki kell emelnünk a Fast Bootot is, hiszen ez garantálja, hogy a gép igen gyorsan képes elindulni teljesen kikapcsolt állapotból is.

 

A stabil, minőségi és a későbbi bővítést is támogató alaplapba egy Intel Core i3-4330 processzor került. Ez a ma elérhető legfrissebb Intel Haswell alapokra építkezik és amellett, hogy fogyasztása és hőtermelése nem kifejezetten magas (54 W TDP) teljesítményét tekintve sem kell szégyenkeznie (3,5 GHz). Ez még a nálánál sokkal drágább, szintén Core i3-asként jelzett notebookoknál is sokkal erősebb, hiszen egyrészt magasabb órajeleken jár, másrészt pedig ez nem holmi alacsony fogyasztású „U”, „S” vagy „T” kivitel.

A tárhely-hierarchia felső részén 4 GB rendszermemóriát találunk, ami nem egy noname modul, hanem HyperX Fury DDR3-1600-as, passzívan hűtött memória garantált sebességgel és stabilitással. Rendszermeghajtónak egy WD 500 GB-os Caviar Blue HDD-t szerelt be a cég, amely már bizonyított adattároló kiváló megbízhatósággal és HDD létére egészen jó átlagsebességgel. Mindehhez tartozik még egy LG DVD-író is, amire bármelyik irodában vagy otthon is szükség lehet.

 

Dizájn és csend

A megbízható és jól összeválogatott belső tehát adott, de legalább ennyire fontos, hogy mindez mibe van becsomagolva. Nos, itt szerencsére nem kell kompromisszumos spórolástól tartanunk, ugyanis a belépő szintű ár és pozícionálás ellenére is egy elegáns, de visszafogott Cooler Master micro ATX házba került a konfiguráció. Ez garantálja a kiváló szellőzést, ugyanakkor megkapjuk a szükséges előlapi csatlakozókat és ami a legfontosabb, porszűrőket is, ezáltal gépünk belseje évek múltán sem fog porszívóra hasonlítani. És végül, hogy a stabilitás és a bővíthetőség ne a legfontosabb ponton bukjon meg, a tápegységet sem bízta névtelen megoldásra a cég. Itt is egy Cooler Master modellt kapunk, ami amellett, hogy kiváló, 85%-os hatékonyságú, mindenféle EU szabványnak megfelel (EuP/ErP) és halk, még egy Core i7-es bővítést is képes kiszolgálni, hiszen 500 wattos.

Processzor
Intel Core i3-4330@3,5 GHz
Processzorhűtő
Gyári Intel
Alaplap
MSI H81M-E34
Memória
1×4 GB HyperX Fury DDR3-1600
Grafikus kártya
Intel HD Graphics HD4600
Merevlemez
WD Caviar Blue 500 GB 7200 rpm
Optikai egység
LG DVD-RW
PC ház
Cooler Master N200 mATX
Tápegység
Cooler Master B500 500 W
Operációs rendszer
Nincs
PCMark8
4516 pont
CineBench R15
352 cbs
WinRAR
3836 KB/s
3DMark13 (Fire/Cloud/Ice)
758/5457/33926 pont
X264 Benchmark HD 5.0.1 (Pass 1/2)
34,1/7,8 fps
Rendszer összfogyasztása (Min/Max)
36,3/71,4 Watt
   
Vételár
99 900 Ft

Összeszerelés és teljesítmény

A jól megválasztott ház és komponensek sokat segítettek a megfelelő összeszerelésben, így a gép belsejében nincsenek szabadon lógó kábelek, a légmozgás akadálytalan és minden stabilan a helyére rögzített. A gép háza garanciavesztés nélkül bontható, így a későbbi bővítés is könnyedén kivitelezhető akár házilag is.

A 100 ezer forintos First i3 Office teljesítményével abszolút meg voltunk elégedve. A stabil alapok, az erős CPU, a jó RAM és a kategóriájában gyors HDD átlagos felhasználás mellett abszolút elfogadható teljesítményt hoztak, amely nyugodt szívvel ajánlható bármilyen irodai felhasználáshoz és átlagos otthoni felhasználásra is. Ha pedig egy videokártyát is mellé csapunk, máris jöhetnek a legújabb 3D-s játékok.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.