Hirdetés

Flash Drive-adó?!



|

Hollandiában adót vetnének ki a flash memória alapú adathordozókra.

Hirdetés

 

Ahogyan anno a CD-ket és a kazettákat megadóztatták a zeneipar nyomására, most ugyanilyen mintára adót vetnének ki Hollandiában a flash alapú adathordozókra. Mindezt a digitális zene terjedésével magyarázzák (iPodok, MP3-lejátszók).

 

Az ötletet azért találták ki, hogy a zeneszerzők kiesett hasznát pótolják a felhasználói másolatok és továbbadások miatt. A holland lakosság természetesen tiltakozik. Azonban nem csak ők, de a kormány sem támogatja a SONT ötletét. Hirsch Ballin igazságügyi miniszter szerint nagyon rossz ötlet lenne egy ilyen adót bevezetni.

 

Ez a fajta adó azért is lenne fölöttébb "bizarr", mivel a legtöbb Flash Driveon nem zenéket, hanem általában dokumentumokat és képeket tárolnak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.