Hirdetés

Fotón a bivalyerős Radeon HD 8970?



|

Ésszerűnek tűnnek a kártya állítólagos specifikációi.

Hirdetés

Az AMD idei abszolút csúcskártyájának április végi bejelentése után újabb érdekes információk érkeztek a gyártó háza tájáról, ugyanis egy 4chan felhasználó állítólagosan leleplezte a felső kategóriás Radeon HD 8970-et. A hírben szereplő adatokat érdemes komoly fenntartásokkal kezelni: noha teljesen ésszerűnek tűnnek, ám a kérdéses portál nem tekinthető megbízható forrásnak.


A lényegre rátérve a kiszivárogtató szerint az alant megtekinthető kártya 28 nanométeres Curacao XT GPU-jában 2304 darab stream processzor, 48 raszterező, továbbá 144 textúrázóegység kapott helyet – ilyen sorrendben a HD 7970 ugyanezen specifikációi 2048 / 32 / 128. A termék grafikus processzorának órajele elméletileg 1 GHz, a 3 gigabájtnyi GDDR5-ös memóriája pedig 6,5 GHz-es effektív frekvencián üzemelhet.


A videokártya memóriabuszának sávszélessége az elődjével megegyező módon 384 bit lehet, továbbá az ajánlott végfelhasználói ár is maradhatott 549 dollár (körülbelül 120 ezer forint).

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.