Hirdetés

Freecom Hard Drive Sq



|

Igényes dizájnnal megáldott külső háttértároló, jó teljesítménnyel, ámde egy kissé magas árcédulával.

Hirdetés

A Freecom Sq meghajtó legfeltűnőbb jellegzetessége eleve a megjelenése, a kombinált műanyag és alumínium burkolat természetes lejtésű ívekkel készült. Homlokzatán szerencsére nem kék, hanem fehér LED villogása jelzi az aktivitást, ezüstös színével jól mutathat egy nappaliban is, maga a gyártó is kifejezetten ajánlja például videorögzítő képességekkel felruházott tévékészülékek, médialejátszók mellé. Ebből a szempontból előny, hogy a kisebb meghajtókkal ellentétben a Freecom Sq kifejezetten igényli a tápegység használatát (ezt természetesen megtaláljuk a dobozban). Ettől ugyan kicsit körülményesebb a hordozása, de garantált, hogy nem ütközünk USB-tápellátási problémákba.

 



Belül egy 3,5 hüvelykes (esetünkben Seagate márkájú) 2 TB-os merevlemez dolgozik, a kapcsolatot USB 3.0 csatlakozással tartja a külvilággal. Az interfész névleges teljesítményét természetesen nem képes maradéktalanul kiaknázni, de szekvenciálisan jó teljesítményt nyújt, olvasáskor 137,9 MB/s a csúcsteljesítménye, és általában számíthatunk arra, hogy 135 MB/s körül írhatunk a meghajtóra, ha nagy állományokat mozgatunk. Kevésbé kiváló kisebb adatcsomagok írásakor és olvasásakor, ezen a területen a Crystal DiskMark 50-60 MB/s-ot mért. Ez a teljesítmény teljesen megfelelő egy külső, adatok mentésére és gyűjtésére vagy akár videofelvételek készítésére szánt meghajtó esetében.

 



A Nero programcsomaggal elvégezhetjük a mentéseket, a Green Button alkalmazás az energiagazdálkodásban segít, az FHD formatter pedig a formázásban. Utóbbi szoftver előnye, hogy felajánlja a meghajtón gyárilag megtalálható telepítőkészletek mentését a gép beépített meghajtóira, és FAT32-NTFS konverzióra is használható. A szoftverkészletben szerintünk még elfért volna egy titkosított mappákat kezelő szoftver, de ettől eltekintve jó választásnak ítéljük az átlag feletti dizájnnal és megfelelő teljesítménnyel rendelkező Sq-t.

Adatok:

- 3,5” merevlemez
- 2 TB kapacitás
- USB 3.0 csatlakozás
- 160×160×30 mm
- 860 gramm tömeg
- Nero Back It Up & Burn
- Green Button és FHD formatter szoftverek
- Forgalmazó: Verbatim GmbH
- Ár: 55 000 Ft
- Web: freecom.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.