Hirdetés

Freecom Mobile Drive Sq 1 TB



|

Az elmúlt években Magyarországon a Freecom termékeit csak szürkeimporton keresztül lehetett megvásárolni, ez azonban már a múlté.

Hirdetés

A gyártó bejelentette, hogy hivatalosan is megérkezett országunkba. Ennek örömére rögtön magukhoz vettük egyik külső merevlemezüket, amely 2012-ben több rendezvényről is dizájn díjjal távozott. Az Arman Emami által tervezett, rozsdamentes acélházú eszköz valóban meglehetősen kecses, még a finnyás lakberendezők is biztosan találnának neki helyet az otthonukban.

A termék ennek megfelelően az európai Apple boltokban is rendre megjelenik, főként hogy stílusával igazodik a Mac gépekhez. Sajnos utóbbi megállapítás csak a megjelenésre érvényes, mivel FireWire csatlakozóval nem rendelkezik, csak USB 3.0-sal. Ez a PC-s felhasználást egyáltalán nem csorbítja, sőt, kecses kialakítása miatt akár okostévék mellett is jól mutathat külső merevlemezként.

 



A termék két változatban vásárolható meg: 500 GB-os és 1 TB-os kiszerelésben. Mi az utóbbit próbáltuk ki, amelybe a tervezők a Samsung 9,5 milliméter vékony, kéttányéros (2×500 GB) Spinpoint M8 merevlemezét töltötték be. A háttértár nem rossz választás, másfél évvel ezelőtti méréseken több 7200 RPM-es társát is maga mögé utasította. A szűk keresztmetszetet ezúttal is az USB csatlakozás jelenti, amely visszafogja a háttértárat. A gyártó által hangoztatott 5000 MB/s maximális átviteli sebességtől messze jártunk. A PassMark Performance tesztjével szekvenciális olvasásnál 108 MB/s, írásnál pedig 97,3 MB/s értékeket mértünk, a random teszten pedig csak 3 MB/s-ra volt képes. Összességében a teljesítmény terén a középmezőnyben tanyázik az eszköz, amely szép kialakítása miatt jó vétel is lehetne egy olcsóbb árcédula mellett.

Adatok:

- 1 TB Samsung HN-M101MBB merevlemez
- 8 MB cache
- 5400 RPM
- USB 3.0 csatlakozó
- Nero BackItUp, FHD Formatter szoftver
- 120×120×13 mm
- 210 g
- 2 év garancia
- Forgalmazó: Ramiris Europe Kft.
- Ár: 51 200 Ft
- Web: freecom.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.