Hirdetés

Network MediaPlayer 450 WLAN



|

Wi-Fin, Etherneten, USB meghajtóról is képes HD videót lejátszani a Freecom HDMI csatlakozású aprósága.

Hirdetés

freecommplayer2_.jpg
Nagyon ígéretes a Network Media Player 450 WLAN specifikációit illetve csatlakozásait sorra venni, elmondhatjuk, hogy minden jóval felszerelték. Olyan lejátszó, mely analóg komponens vagy HDMI kimeneten is megjeleníti a képet nagy felbontásban, beépített merevlemezéről, vagy külső USB meghajtóról (merevlemez vagy flash) is dolgozik, emellett médiakliensként használható Ethernet hálózaton és Wi-Fin is, képes felkutatni megosztott mappákat. Külső merevlemezként USB kábellel PC-re kötve is másolhatunk rá média állományokat.

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 


Menüje jól rendszerezett és áttekinthető, a mellékelt távirányító is elmondható ugyanez, ennek hátránya, hogy olykor kissé érzéketlennek tűnik. Ismeri az MP3, AAC, WMA9 Pro, Ogg, AC3 5.1 és DTS 5.1 hangformátumokat, így zenei lejátszásra is alkalmas, de lejátszólistákat nem támogat. Veszteségmentes formátumokból csak a PCM WAV-ot ismeri, viszont támogatja a több hangcsatornával ellátott videoanyagokat és az ékezetes feliratokat is. A lényeg természetesen a videó: ismeri az MPEG-1, MPEG-2, VOB, DivX (3-6-os verziók), Xvid, WMV9 vagy VC-1 tömörítési eljárásokat. Nagy felbontású, 720 vagy 1080 soros anyagokat DivX, Xvid AVI és WMV9 formátumokból képes kikódolni és HD Ready eszközökön megjeleníteni. Standard felbontásoknál nagy sávszélességű videókkal is elboldogul, HD-ben azért nem képes akármilyen erősségű adatfolyamot feldolgozni a beépített médiaprocesszor, no és a 802.11g is gátat szabhat a video minőségének a gyakorlatban. A konstrukció előnye, hogy magunk is cserélhetünk benne merevlemezt, tetszőleges 3,5 hüvelykes SATA modellre és Kapható merevlemez nélkül is, az 500 gigabájtos változatnál mintegy 16000 Ft-tal olcsóbban.

 

 

freecommplayer_.jpg

 

Minden eddig tesztelt merevlemezes médialejátszónál sokoldalúbb a Freecom médiamindenese, a csatlakozási lehetőségek és a támogatott formátumok köre bővebb, mint amit más készülékeknél megszokhattunk, de az ár a tudáshoz képest magas. Megszállott HD video-letöltögetők hiányolnák az erősebb médiaprocesszort és egyes formátumok (jellemzően az MKV) támogatását, a mindennapi felhasználók és HD kameratulajdonosok számára azonban inkább a H.264 és az AVCHD hiányozhat a teljesebb HD-élményhez. Várjuk a következő kiadást egy újabb generációs lapkakészlettel, ami kiküszöbölné a jelenlegi hiányosságokat.

 

 

 


Névjegy


Termék: Freecom Network MediaPlayer 450 WLAN 500GB

Forgalmazó: Ramiris Rubin RT.

Ár: 65 000 Ft

Web: katt ide

 

 

 

 

 


Adatok

 

  • USB 2.0, Fast Ethernet (RJ45) és WLAN (802.11g) csatlakozás
  • Beépített merevlemez, FTP-kiszolgáló
  • Sigma Design EM8621L lapkakészlet képoptimalizáláshoz
  • DivX, Xvid, WMV9 lejátszása HD felbontásban is
  • SRT, SSA és SMI feliratok ékezetes támogatása
  • Kompozit video, S-Video, HDMI, 1080i komponens kimenetek
  • Önálló internet rádió funkció
  • Sztereó és 5.1 hang kimenet (optikai és koax)
  • Külső tápegység és WLAN antenna mellékelve

 

 

 


Értékelés


Freecom Network MediaPlayer 450 WLAN 500GB

Előny: Több HD videó formátum dekódolása, ékezetes felirat támogatás, kikapcsolható kék led

Hátrány: nem jól kezeli az ékezetes állományneveket, néhány elterjedt formátumot nem ismer

Teljesítmény: 4

Szolgáltatás: 4,5

Ár/Érték: 4

 


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.