Hirdetés

Freecom ToughDrive



|

Ízig-vérig mobil meghajtó a ToughDrive, amit akár túrázásra is magunkkal vihetünk.

Hirdetés

A gumírozott borítású 1 gigabájtos Freecom ToughDrive külsőre ugyan nem nyerte el a tetszésünket, de funkcióját tekintve annál inkább megfelelt igényeinknek. Külső merevlemez révén különösen fontos, hogy a külső fizikai behatásokkal szemben megfelelő védelmet kapjon a meghajtó. Nos, e téren semmi hiányosságot nem tapasztaltunk. Hordhatjuk farzsebben, bedobhatjuk a táskába és még ha borulunk is vele egy nagyot, elég nagy a valószínűsége, hogy az nekünk jobban fog fájni mint a ToughDrive-nak.

 

 

Ebben azért vagyunk olyan biztosak, mert a tesztidőszak alatt, nehéz szívvel ugyan, de jó párszor egy-másfél méter magasságból elengedve hagytuk, hogy a 200 grammos eszközön úrrá legyen a gravitáció ereje. Esni tehát esett, de a működésén semmi jelét nem tapasztaltuk a sokkos állapotnak. A 2009-es ToughDrive modellhez hasonlóan a tervezők most is gondoltak szinte mindenre, ami a mobilitás mellett külső behatásként felmerülhet. Halkan jegyeznénk meg, vízbe azért nem mártottuk. Nem volt merszünk hozzá.

Amennyiben a meghajtó adatait még titkosítjuk is, akkor adataink tárolására egy kiváló külső eszközt állítottunk szolgálatba. A külső meghajtóhoz kapcsolt ruganyos műanyag borítású USB 3.0-ás csatlakozónak köszönhetően nem kell aggódni, ha esetleg otthon marad az USB kábel. Mivel a felhasználókra még mindig igaz, hogy több adatot fogyasztanak (olvasás), mint termelnek (írás), a ToughDrive sebessége megfelelő lesz. Az 5400 RPM-es, 8 MB bufferral rendelkező meghajtó a szekvenciális olvasás során a HD Tune Pro mérétsén 111 MB/s eredményt mutatott, mely az USB 3.0-ás külső meghajtók között jó eredménynek számít. Munka közben pedig eddig sosem melegedett 36-38 Celsius foknál többre.

Adatok

- 1 TB
- USB 3.0
- 140×80×19mm, 200 g
- 2,5” SATA
- 2 év garancia
- Forgalmazó: Corwell Kft.
- Ár: 53 000 Ft
- Web: freecom.com

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.