Hirdetés

Frissítette mobil APU kínálatát az AMD



|

Csak energiahatékonyság szempontjából történt komoly előrelépés a Trinity-hez képest.

Hirdetés

Tegnap az AMD formálisan is leleplezte a tavalyi Trinity platformjának utódját, a Richland családba tartozó mobil APU-k a második negyedévtől kezdve bukkanhatnak fel az új laptopokban és egybegépekben. Architekturális szempontból az új széria nem jelent komoly előrelépést az előző generációhoz képest, továbbra is 2-4 Piledriver processzormag dolgozik az egységekben, a GPU pedig maradt VLIW4-es (bár természetesen HD 8××× típusjelzést kaptak).


Ettől függetlenül fontos változás, hogy az AMD képes volt teljesítményt növelő és fogyasztást csökkentő gyártástechnológiai változásokat eszközölni (a Richland elődjével azonos módon 32 nanométeren készül), továbbá teljesen újratervezték a CPU és GPU órajeleit vezérlő algoritmust, így a két órajel már nem csak egymástól függetlenül módosulhat.


Az AMD tájékoztatása szerint a Richland alapjáraton 17 százalékkal, míg terhelés alatt akár 47 százalékkal kevesebbet fogyaszthat a Trinitynél; összességében azonos körülmények és teljesítmény nyújtása mellett a Richlanddel szerelt notebookok akkus üzemideje bő 30 százalékkal haladhatja meg a Trinity platformot használóékét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.