Hirdetés

Frissül az Intel Core 2 család



|

Jövőre új két- és négymagos processzorok érkeznek.

Hirdetés

Az Intel legfrissebb útiterve jelentős módosításokat tartalmaz a korábbiakhoz képest. A várt modell közül több lekerült a listáról, helyüket újak vették át.

 

core2quad.png
 

A négymagos Intel Core 2 Quad család jelenleg egyetlen tagból áll (Q6700), de jövő év elején érkezik a valamivel lassabb Q6600, majd a második-harmadik negyedévben ezt követi a Q6400-as típus. Sajnos ez utóbbi ára ára egyelőre nem ismert. Az órajelet kivéve a specifikációkban nem tapasztalható eltérés a jelenleg is futó Q6700-as típushoz képest.

 

core2duo_2.png
 

A négymagosokhoz képest több érdekességet kínálnak a kétmagos Core 2 Duok. Az egyik érdekesség az 1333 megahertzes külső órajel megjelenése, továbbá a csúcsmodell órajelének emelése - amely immáron eléri a 3 gigahertzet.

Felhívnánk a figyelmet az E6400 és E63000 modellek frissítésére - E6420 és E6320. Bár a frissítés ellenére az órajelek nem változnak, a másodszintű gyorsítótár 2-ről 4 megabájtra duplázódik.

 

core2duo_1.png
 

Az E6420 és E6320 megjelenése helyet teret hagy a belépő-szintű E4xxx sorozat számára. A néhány hónappal ezelőtt megjelent roadmap alapján két típust vártunk belépő szinten, azonban az előre beharangozott E4200 helyett a rövid életciklusú E4300 érkezik - melyet már 2007 végén kivonnak a forgalomból. Az erősebb E4400 csak a következő év második negyedévében várható, 30 ezer forint alatti végefelhasználói áron.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.