Hirdetés

FSP SAGA II 500



|

A második generációs FSP SAGA tápegység ismét az alacsonyabb árkategóriát célozza meg.

Hirdetés

A téli hangulathoz kiválóan illik az FSP SAGA II tápegység-család színe, amelynek már az elődeit is (az első szériát) fehérre fényezték. A színválasztástól elvonatkoztatva a SAGA II tápegység az olcsó kategóriát célozza meg, így a nem túl hosszú kábelek, és a már-már kevésnek mondható csatlakozó fixen csatlakozik a tápegységhez. A belsőt vizsgálva a jól ismert sárga NYÁK-on a megszokott szellős FSP-elrendezéssel találkozhatunk, hála a 80 százalékos hatásfoknak, bár ma már ez sem számít újdonságnak.

 

fsp_saga.jpg
 

 


A kondenzátorok minősége vegyes képet mutat, találunk itt OST, CapXon és Teapo gyártmányokat is, persze csak 85 fokos tűréshatárral. A primer körön szintén 80 fokos CapXon van az LP szériából, amire egy időben sok volt panasz, bár mára valószínűleg kijavították már a hibát. Ami még érdekes, bár a működést nem befolyásolja, hogy az aktív PFC ellenére a matrica és a weboldal szerint csak 200-240 voltos hálózaton használható, holott az ilyen egységek általában 100-260 volt között működőképesek.



A ventilátor az FSP-től megszokott módon a Yate Loon gyártmánya, amiben eddig nem csalódtunk. A siklócsapágyas D12SM-12 percenként maximum 1650 fordulatot tehet 33 dB zaj kibocsátása mellett, azonban a gyakorlat azt mutatja, hogy ennél jóval lassabban forognak a lapátok, 20-22 dB hangnyomást eredményezve – ergo az egység halkan végzi a dolgát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.