Hirdetés

Fujitsu Butterfly



|

Ergonomikus billentyűzetből sok van a piacon, ám kevés annyira testreszabható, mint a Fujitsu modellje. Kis is próbáltuk.

Hirdetés

Pár évvel ezelőtt élték reneszánszukat az ergonomikus billentyűzetek, de sajnos a magyarországi elterjedésüket jelentősen gátolta, hogy a piacon egyetlen gyártó sem volt hajlandó magyar billentyűzetkiosztással gyártani ezeket a perifériákat. A Fujitsu KBPC E erre a piacra céloz azzal az extrával, hogy magyar nyelvű billentyűzetkiosztást kapott.

 



A pillangó keyboard egy hagyományos, törtfehér színű darab, amely több dimenzióban is állítható. Egyrészt középen szétnyitható - innen a pillangó elnevezés - így csuklónkat sokkal kényelmesebb szögben tarthatjuk gépelés közben. Ugyanezt szolgálja a billentyűzet alján található távtartó, amivel az egész felépítmény közepét megemelhetjük két fokozatban. Ilyenkor pedig a külön csuklótámasz lebeg a levegőben, de erre is van ellenszer. Mindkét támasz egymástól teljesen függetlenül és fokozatmentesen állítható, ami meglepő testreszabhatóságot eredményez.

 



A keyboard billentyűi a régi iskola robusztusságát követik és masszív felépítésüknek köszönhetően hosszú élettartamot ígérnek. Az ergonomikus kialakítás igényel némi kompromisszumot, ami a gombok elhelyezkedését illeti, ilyen például a numerikus billentyűzet hiánya, illetve a két oldalra szétdobott szerkesztő gombsor.

 



Mindezen tulajdonságok, illetve a masszív felépítés elsősorban a komoly gépelési mennyiséget igénylő munkahelyek - bankok, postahivatalok, szerkesztőségek - részére teszik rendkívül kívánatossá ezt a Fujitsu modellt, de otthoni munkára is jó választás lehet pl. bloggerek és hobbiírók részére. Egy a lényeg: használatához mindenképpen fontos a kétkezes gépelést elsajátítani, mert egyrészt enélkül nem igazán érvényesül az egészséges gépelési testhelyzet, sőt jelentősen le is lassíthatja a sebességünket, ha egy jókora árkot kell átugrálnia a kezünknek írás közben.


Adatok:

- magyar billentyűkiosztás
- állítható dőlésszög
- USB csatolófelület
- Forgalmazó: Fujitsu Magyarország
- Ár: 14 800 Ft
- Web: fujitsu.hu

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.