Hirdetés

Fujitsu Celvin Drive M200 SSD Edition teszt



|

Nem olcsó, de könnyű és teljesít.

Hirdetés

Nem sokban különbözik a Fujitsu M200 SSD változata a hagyományos, merevlemezes változattól, csak épp a leglényegesebb ponton, belsőleg tér el jelentősen. A külső ugyanaz, az USB 3.0 csatlakozású ház reprezentáns, lakkfekete felületet kapott, így egy üzleti irattáska társaságában sem kelt túlzóan könnyed hatást. A 2,5 hüvelykes külső merevlemezek zömével teljesen megegyezik méretben a készülék, tömege viszont jóval kisebb, no és a flash technológia révén kevesebb energiát is igényel működéséhez. Ez olyannyira garantált, hogy külön tápcsatlakozót már ki sem építettek a házon.

 

 


Egyértelmű, hogy egy SSD meghajtó fürgébb egy merevlemeznél, viszont mi a helyzet a külsőkkel? A teljesítmény itt együttesen múlik a csatlakozáson és a belső szervezésen is. Az USB 3.0 mintegy 400 MB/s átviteli teljesítményt kínál, ami ugyan kevesebb, mint a SATA 3.0 esetében a 600 MB/s, de több, mint a külső eszközök esetében szóba jöhető eSATA a maga 300 MB/s-os tempójával. A gyakorlatban bizonyos, hogy az USB 3.0 nem gátja a teljesítménynek, persze ettől még célszerűbb a rendszert belső meghajtóra telepíteni, amit hatékonyabban menedzsel a rendszer.

 

 

 


Állománymásoláskor 94 MB/s írási és 129 MB/s olvasási sebességet mértünk egy gigabájos adatcsomag másolásakor, ami USB 3.0 eszközök körében igen jó teljesítménynek számít. (Szintetikus tesztekkel ennél magasabb értékeket is ki lehet préselni a vasból.) Nem indult még el a külső SSD-k ár-eróziója, ezért nem éppen olcsó, ugyanakkor árában versenytársaihoz mérhető az M200 SSD Edition, mely gyors állománymozgatáshoz ideális eszköz, illetve külső táp nélkül használható megoldást jelenthet tápellátási gyengeségeket felmutató számítógépek esetében.

 

Névjegy
Forgalmazó: Fujitsu Magyarország
Ár: 85 217 Ft

 

Adatok:
2,5” külső meghajtó, USB 3.0 SuperSpeed csatlakozás (mini), 128 GB kapacitás, 4,5 Watt fogyasztás (1,5 Watt alvó módban)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.