Hirdetés

Fujitsu notebook CD-ből és DVD-ből



|

Évi 10 tonna új műanyag felhasználását kerüli el az újrahasznosítással a Fujitsu.

Hirdetés

Úgy tűnik, a Fujitsu képben van azt illetően, hogy világszerte mennyi CD és DVD van, amivel az emberek nem tudnak mit kezdeni. A külső HDD-k és SSD-k, a NAS-ok, illetve az online értékesítés korában az optikai adathordozók egyre hátrébb szorulnak.

 

A Fujitsu a sarokban lévő korongokat újra hasznossá teszi: egy újrafelhasználási program keretén belül alapanyagként használják őket a Lifebook P772/E üzleti notebook gyártásához. Ez lesz az első ilyen eszköz, amely újrahasznosított műanyagból készül.

 

A gyártó ezzel a lépéssel évi 10 tonna új műanyag felhasználását kerüli el, és 15 százalékkal csökkenti a gyártás során felmerülő CO2-kibocsátását. A jövőben ezt a megoldást több területén is alkalmazná a Fujitsu.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.