Hirdetés

Fujitsu-Siemens Si 1520



|

Eljött a kétmagos korszak a hordozható számítógépek számára is! Az első hírnököt közelebbről is megvizsgáltuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, 2006 minden szempontból a kétmagos számítások éve lesz: az asztali szegmens kezd igazán belerázódni, a hordozható gépek pedig most ismerkednek a technológiával. Az IDF-en már rengeteget meséltek az első generációs Yonah processzorról, valamint az azt befogadó Napa platformról, de minden ígéret csak annyit ér, amennyit a technológia be tud bizonyítani egy teszt során. Mi most a Fujitsu-Siemens jóvoltából a legújabb Amilo noteszgépen, az Si 1520-ason szerezhettünk bizonyosságot arról, mi valósul meg az ígéretekből a gyakorlatban.

Fujitsu-Siemens Amilo Si 1520

Mindamellett, hogy az Intel mindig is technológiai cég volt, az élen jár abban, hogy új termékeit egyre kevésbé a technológiai, sokkal inkább a fogyasztói — ha tetszik, "marketing"-oldalról — mutassa be. Míg a Centrino egységeiről még a laikusok is tudtak egy-két részletet, a Centrino Duo esetében a gyártói prospektusok már sokkal kevésbé merülnek el a technikai részletekben. Természetesen ez minket csöppet sem hátráltat abban, hogy elmondjuk, mi az újdonság a kétmagos platformban.

Fujitsu-Siemens Amilo Si 1520
Fujitsu-Siemens Amilo Si 1520

Hasonlóan elődeihez, ugyanarra a három alapkőre épít: processzor, lapkakészlet és vezeték nélküli hálózat. Ebből a processzor a legérdekesebb, amely már kétmagos, és mint említettük, a Yonah kódnévre hallgat. A központi egységek teljesen új számozást kaptak, ahogy maga a cég is átesett egy kisebbfajta kinézeti változáson. Az új processzornak persze kitaláltak egy jól hangzó marketingnevet is: Intel Core Duo. Három fő erénye az új Smart Cache, azaz okos gyorsítótár, egy továbbfejlesztett dinamikus energiafelügyeleti rendszer, a sort pedig az új multimédiás utasításkészlet zárja.

A noteszgépet bemutató teljes cikket olvasóink a PC World áprilisi számában olvashatják.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.