Hirdetés

Fura helyre került a PCIE sín az ASRock alaplapján



|

Az alaplap síkjával párhuzamosan csatlakozik a videokártya.

Hirdetés

A kisméretű gamer számítógépet építeni kívánók egyelőre mATX alaplapot és házat vesznek maguknak, azonban lassan talán terjedni kezd a PIO-szabvány. A PIO házakat kifejezetten a monitorok hátuljára való rögzítésre találták ki, az all-in-one PC-k házilagos építését próbálják vele elősegíteni a gyártók. Az ipari sztenderd PIO-házakat vásárlók a jövőben ugyanúgy tudják majd cserélgetni a komponenseket, mintha ATX vagy mATX házzal rendelkeznének.


Hirdetés


Az AsRock Z170M-PIO2 alaplap uDTX formatervű, azaz microATX és PIO házakba is rögzíthető. A legnagyobb érdekességét az jelenti, hogy a PCI Express 3.0 x16 foglalat a tetején található, a videokártya a nyomtatott áramköri lap síkjával párhuzamosan csatlakoztatható az alaplapba. Ennek köszönhetően nincs értelme egy tipikus mATX házba betenni, hiszen nem lehetne rögzíteni a grafikus kártyát.



Típusnevéből sejthetően az AsRock alaplapján a felső kategóriás Intel Z170 lapkakészlet dolgozik, azonban a kis méret miatt a szokásos négy helyett csak kettő DDR4 memóriafoglalatot kínál, maximum 32 GB RAM-ot kezel. A termék piacra kerülésének részletei még nem tisztázottak, a pontos specifikációi iránt érdeklődők itt találják a részleteket.



(Forrás: TechPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.