Hirdetés

Gainward BLISS 8800GTS 320MB Golden Sample



|

Nem csak a középkategóriáé a világ! Akadnak olyan csúcskártyák is, amelyek megfizethetők.

Hirdetés

Mára a Gainward neve egy picit megkopott néhány évvel ezelőtti tündökléséhez képest, hiszen rengeteg konkurens cég jelent meg a sebeségőrülteknek szánt, úgynevezett „enthusiast" videokártyák piacán. Ettől függetlenül ők töretlenül kitartanak az NVIDIA mellett, és a jelenleg a piacon legerősebbnek számító G80-as grafikus lapka köré is több kártyát építettek. Az NVIDIA, felismerve a saját termékében rejlő további potenciált, készített egy 320 megabájtos GTS verziót, amely így már átlépett a megfizethető kategóriába.

 

bliss.jpg

 

Ennek minden specifikációja azonos egy „mezei" GTS-ével, csak ugye feleannyi memóriát találunk a kártyán. A GS, avagy Golden Sample minősítés pedig tovább emeli az értékét, hiszen e kártya lapkája válogatott GPU-kból került ki, így jóval több tuningolási lehetőséget kínál. A mag 550 megahertzen üzemel, a GDDR3-as memória pedig 1760-on - kicsit magasabbak az órajelek, mint a referenciakártyán.

 

Minthogy a termék már nem az abszolút csúcskategóriába tartozik, teljes verziós játékot sem kapunk mellé, csak pár Cyberlink DVD-s szoftvert. Tekintve, hogy a GeForce 8-as családot már bemutattuk, és bizonyított is, nem kell különösebben ecsetelni a képességeit. A kevesebb memória csak és kizárólag extrém felbontásoknál (1920×1200 és a felett) lesz érezhető - átlagos felbontások mellett nem érezhető számottevő különbség a csúcskategóriához képest, még a legerősebb játékok esetében sem.

 

Adatok:

  • GeForce 8800GTS lapka
  • 320 megabájt GDDR3 memória
  • 320 bites memória-illesztőfelület
  • 96 feldolgozóegység (unified shader)
  • 550 megahertzes magórajel
  • 1760 megahertzes memória-órajel

 

Értékelés:

Gainward BLISS 8800GTS 320MB Golden Sample

Előny: végre egy megfizethető GeForce 8-as csúcskártya

Hátrány: teljes játékok hiánya

Teljesítmény: 96

Szolgáltatás: 82

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.