Hirdetés

Garanciális időt csökkent a Seagate



|

Januártól öt helyett csak három év garanciát vállal egyes merevlemezeire.

Hirdetés

2009 január harmadikától a Seagate egyes asztali gépekbe és noteszgépekbe szánt meghajtóinak, név szerint a Barracuda 7200, DiamondMax, Momentus 7200, Momentus 5400, Pipeline HD, Pipeline HD Pro, DB35, és LD25 5400 merevlemezeknek három évre csökkenti a garanciális idejét. A cég oldalán található lista tartalmazza, hogy mely meghajtókra hány év garanciát vállal a cég.

A Seagate hangsúlyozza, hogy azokra a meghajtókra, melyeket 2009. január harmadika előtt vásárolnak meg, változatlanul az ötéves garanciális idő vonatkozik. A cég a bejelentéskor kiadott közleményében arra is kitér, hogy a garanciális periódus csökkentése nem azt jelenti, hogy nem bíznának a saját termékeikben, hanem "a többi gyártó nyújtotta garanciális feltételekhez igazítja a sajátjait."

 

1222seagate.jpg

 

A felmérések szerint a végfelhasználóknak kínált merevlemezek közül az esetek nagy többségében azért választották a vásárlók a Seagate termékeket, mert hosszabb garanciális időt kaptak, mint a többi gyártótól. A ZDNetnek adott nyilatkozatában a cég azt állítja, hogy az esetek 95 százalékában a jótállási időn belül hozzájuk visszakerülő meghajtók még a vásárlástól számított három éven belül hibásodnak meg.

Nem kell különösebben jól tudni a sorok között olvasni ahhoz, hogy lássuk: A lépés oka a költségcsökkentés...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.