Hirdetés

GDDR5-el is lesz 4850-es ATI



|

Az ATI vonalat a Gainward most egy furcsa hibriddel szeretné bővíteni, ami valahol félúton lesz a 4850 és 4870 között.

Hirdetés

Az új jövevény a Gainward HD4850 512MB DisplayPort Golden Sample Goes Like Hell edition névre hallgat, és ezzel szinte minden fontos paraméterét meg is tudhattuk. Ami viszont titok maradt, az az 512 megányi memória típusa, a gyártó nem a javasolt GDDR3-as változatra tette a voksát, hanem a 4870-nél is megismert GDDR5-re. A lapkák 3600 MHz-es órajelen üzemelnek a 256 bites memóriavezérlőn, a Golden Sample Goes Like Hell utótag pedig sejteti hogy a központi mag sem éppen referencia sebességet kapott. A hírek szerint a GPU kereken 700 MHz-en jár, így akinek sikerül otthon elérnie az egyedi hűtővel a 750 MHz-et az jóformán a 4870-es kártyát kapja meg, jelentősen olcsóbban.

gainward_radeon_hd_4850_gs_glh_01.jpg
 

A kimenetek között megtalálható minden ma használható kapu, így VGA, DVI, HDMI és DisplayPort is rendelkezésre áll, így a jövőben elterjedő szabványt is támogatni fogja. Az ára és a hivatalos megjelenés időpontja egyelőre nem ismert.
A Gainward kártyákat hazánkban a Mercury Impex forgalmazza.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.