Hirdetés

GDDR5X memóriát is használhatnak majd a GeForce kártyák?



|

Egy friss pletyka szerint csak a legdrágább 2016-os modelleken lesz HBM2 VRAM.

Hirdetés

Körülbelül egy hónappal ezelőtt már írtunk a Micron által tervezett GDDR5X memóriáról. A jelenleg is fejlesztés alatt álló szabvány egy átmeneti megoldást kíván jelenteni a GDDR5 és HBM közt: előbbinél gyorsabb, utóbbinál lassabb, de tempósan és olcsón implementálható.

Hirdetés


A TweakTown jóvoltából most fenntartásokkal kezelendő, de érdekes pletyka látott napvilágot. A kiadvány információi szerint az NVIDIA jövő évben piacra kerülő, már "Pascal" architektúrát használó grafikus kártyáinak abszolút méregdrága (Titan, Quadro, Tesla családok) tagjain HBM2 típusú memória lesz, míg a felső kategóriás GeForce GTX modelleken GDDR5X dolgozhat. A GDDR5X-es kártyák körébe a jelenlegi GTX 970 és gyorsabb VGA-k utódjai tartozhatnak bele.


Arról egyelőre nincs információ arról, hogy az NVIDIA hajlandó lesz-e jövőre érdemben frissíteni az abszolút belépőkategóriás videokártyáinak kínálatát, nem ártana végre modernebb és gyorsabb alapokra helyezni a budget megoldásait.


(Nyitókép: WCCFtech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.