Hirdetés

GDDR5X memóriával jöhet a GeForce GTX 1080?



|

Május végén mutatkozhat be a Pascal architektúrás videokártya.

Hirdetés

A számos alkalommal korrekt információkat kiszivárogtatott BenchLife rendkívül érdekes, de persze erős fenntartásokkal kezelendő értesülésekkel örvendeztette meg a publikumot. A portál beszámolója alapján az NVIDIA áprilisban fogja formálisan bejelenteni a Pascal nevű új GPU-architektúráját, majd május végén leleplezi az első ezt használó videokártyáját, a felső kategóriás GeForce GTX 1080 modellt.

Hirdetés


A termék elvileg a GP104 grafikus processzorra épül, azonban HBM2 helyett GDDR5X grafikus memóriát használhat, konkrétan 8 gigabájtot. Ez nem lenne meglepő annak fényében, hogy a GDDR5X tömeggyártása a nyáron veszi kezdetét, míg a HBM2-t legkorábban az idei harmadik negyedévtől tudják majd nagy tételben beszerezni a hardvergyártók.


A beszámoló szerint a GeForce GTX 1080 modellen egy darab nyolctűs PCI Express tápcsatlakozó lesz, így a maximum fogyasztása nem lépheti át a 225 wattot. A standard modellen négy monitorcsatlakozó kaphatott helyet: 1× DVI, 1× HDMI, továbbá 2× DisplayPort.


(Forrás: VideoCardz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.