Hirdetés

GeForce 8800GTX



|

Óriási port kavart megjelenése előtt - az első DirectX 10 kompatibilis videokártya - mi már teszteltük is!

Hirdetés

Nem is egy kártyáról, de rögtön kettőről beszélhetünk, hiszen a boltokban elviekben két változat lesz kapható november végétől vagy december elejétől. Ezek a GeForce 8800GTX és 8800GTS névre hallgatnak. Ami meglepetés lehet, bár némelyünknek talán kevésbé, hogy míg az ATI jelenlegi csúcskártyáján már GDDR4-es memóriát találunk, az NVIDIA egyelőre a GDDR3-nál marad. Kérdésünkre, hogy meddig, nem adtak egyértelmű választ.


A rajtuk található 768, illetve a GTS esetében a 640 megabájt memória több, mint elégnek tűnik. Mi egyelőre csak az erősebbik kiadást kaptuk meg tesztre, s rögtön szembetűnt, hogy a kártya rettentő nagyra sikerült -- hosszabb, mint a konkurens csúcsterméke, és pár milliméterrel magasabb is. Óriási hűtőbordát szereltek rá, a ventilátor viszont rendkívül halk. A kártya igen sokat fogyaszt: többet, mint elődje, a 7950GX2. Igaz, a 681 millió tranzisztor meg is követeli ezt az energiát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.