Hirdetés

GeForce GTX 590 zárt ajtók mögött a CeBIT-en



|

Úgy tűnik, csak az ASUS és az EVGA gyárthatja majd az NVIDIA zászlóshajóját.

Hirdetés

Most, hogy az AMD Radeon HD 6990-es, dual-GPU-s, Antilles fedőnevű kártyáról gyakorlatilag minden kiderült, mindenki az NVIDIA válaszlépését figyeli, hiszen már a januári CES óta várat magára a válaszcsapás bejelentése, amely a szintén dual-GPU-s GeForce GTX 590 formájában érkezik majd meg. A legfrissebb információk szerint az NVIDIA zárt ajtók mögött mutogatja új zászlóshajóját az idei CeBIT kiállításon.

 

A Fudzilla állítása szerint a kártya meglehetősen eltérő a januárban látott EVGA-féle változattól, ami nem meglepő, hiszen azon egyéni hűtési rendszer van. A vezérlő állítólag nagyon könnyedén boldogul a Crysis 2-vel 3D-ben. A két nyolctűs PCIe csatlakozót használó kártyát meglehetősen forrónak írták le.

 

 

A GeForce GTX 590 két GF110-es GPU-ra épít, és várhatóan 1024 CUDA maggal, 128 textúrázó és 96 ROP egységgel, valamint két 384 bites memóriabusszal dolgozik majd, 3072 MB GDDR5-ös memória társaságában. Az órajelek és a hivatalos, nyilvános bemutató ideje továbbra sem ismertek. A jelenlegi hírek szerint az NVIDIA szándékosan tartja vissza ezen információkat, ugyanis a Radeon HD 6990 részletes teszteredményeire kíváncsiak, majd az utolsó "csiszolások" után még márciusban bemutatkozna a GeForce GTX 590 is.

 

Külön érdekesség, hogy állítólag kizárólagosan az ASUS és az EVGA gyárthatja majd az NVIDIA új zászlóshajóját. Az EVGA megoldását a CES-en elméletileg már láthattuk, az ASUS nem adott ki még adatot vagy képet a kártyáról. Ami az ASUS-t illeti, a választás nem meglepő, hiszen nagy tapasztalattal rendelkeznek a dual-GPU-s kártyákat tekintve, gondoljunk csak a dual GTX 285 Mars-ra vagy a Radeon HD 5970-alapú Ares-re.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.