Hirdetés

Gélnyomtatók a Ricohtól



|

Nem csak zselés toll, hanem zselés nyomtató is létezik. Az új technológia a lézeres és tintasugaras megoldások előnyeit igyekszik magába olvasztani. Hogy sebességéről képet adhassunk videóra vettük a prototípus működését.

Hirdetés

A Ricoh az irodatechnikai piac innovátora kifejlesztette a lézer és a tintasugaras technológia előnyeit ötvöző új nyomtatási eljárást, mely elsősorban irodai jellegű alkalmazásra optimális.

Az új megoldás lényege, hogy a tintasugaras nyomtatásban is használatos piezo-nyomtatófejjel gél-alapú, nagy viszkozitású tintát juttatnak a papírra. Ez nagy fedőképességű, ugyanakkor még a normál irodai papíron sem üt át, a nyomat pedig víz- és UV álló lesz. A széles nyomtatófej egy menetben is mintegy 6 centiméteres sávot fog át a papíron alapfelbontással, így meghökkentő sebesség érhető el. A precíz szalagos papírtovábbítási rendszernek köszönhetően pedig a kis irodai szegmensben is elérhetővé válik az üzembiztos automatikus kétoldalas nyomtatás.

A meghajtóprogram új optimalizáló algoritmust tartalmaz, a dokumentumok különleges feldolgozását elvégző Level Color módban lehetségessé válik a közel fekete-fehér áron történő színes nyomtatás oly módon, hogy a grafikon jellegű területek csökkentett részletességgel kerülnek nyomtatásra.

Az alábbi képpel illusztráljuk, hogy a lézernyomtatóval (balra) és gélnyomtatóval, Level Color módban előállított nyomatok összevethető minőségűek, de utóbbi lényegesen olcsóbb. A gyártó számításai szerint egy átlagos grafikonoldal költsége csupán 11 forint körül van.

A lézernyomtatóval (balra) és gélnyomtatóval, Level Color módban előállított nyomatok összevethető minőségűek, de utóbbi lényegesen olcsóbb.

A gél-technológián alapuló elsősorban a kis irodai és munkacsoportos környezetbe pozícionált nyomtatókat alacsony hardver és üzemeltetési ár jellemzi majd. Különféle kiszerelésben jelennek majd meg papír- és hálózatkezelés tekintetében, ám már az alapmodell is tartalmaz majd lapfordító mechanikát és stabilan kezeli akár a névkártya papírokat is.

Ricoh gélnyomtató

A berendezések a nyomtatási költségek nyomon követésére alkalmas fedettség és lapszámlálókkal rendelkeznek, így az összes költség könnyen kézben tartható. A webes és integrálható menedzsmentrendszerek lévén akár nagy irodai környezetbe is könnyen beilleszthetők.
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.