Hirdetés

Genius Pen Mouse



|

Gyakorlatilag semmit nem változott az egér 1960-as évekbeli megjelenése óta. Akadtak persze kísérletek a kiváltására, de célszerűsége, használhatósága miatt a mai napig ez maradt a vezető pozicionáló eszköz a piacon.

Hirdetés

De lehet, hogy szó szerint csak a mai napig, ugyanis megjelent a Genius Pen Mouse, amely megújíthatja ezen mutatóeszközök csoportját. Egy kényelmes toll alakú hardverről van szó, amelynek elméletileg elengedhetetlen kelléke egy viszonylag sima felület. Mint kiderült, ez nem igaz, hiszen a nadrágon, egy póló felületén, de akár a bútor karfáján is használható a tollegér.

 

 


 
Lényegében egy tollba épített optikai egérrel van dolgunk, amely mindenféle kötöttségektől mentes, a vezeték nélküli technológiának köszönhetően. Kinézetre fekete-szürke színe megfelel korunk dizájnigényeinek, a formája elegáns és stílusos. A hegyébe épített optikai érzékelő piros villogása jelzi a készülék működését; ha nem használjuk, akkor automatikusan kikapcsol. Az elsőre 800 dpi értékre beállított érzékenység könnyedén állítható, tesztjeink során a 400 dpi-s beállítás bizonyult a legkedvezőbbnek.

 

 

 



A beüzemelés gyerekjáték: a kis vevőt az első adandó USB-portba helyezve rendszerünk automatikusan felismeri, a kapcsolat azonnal összeáll, amint a megfelelő elemet betesszük a toll erre alkalmas részébe. Az egér gombok és görgetés terén teljes funkcionalitást nyújt, de mindezt hogyan is? A toll hegyének lenyomva tartásával aktiválhatjuk a hagyományos bal egérgombot, az oldalán lévő két gomb közül pedig az egyik a jobb gombnak felel meg, a másikat a görgetéshez használhatjuk. Ez utóbbit nyomva tartva és a tollat fel-le mozgatva görgethetjük az aktuális ablakot. A csomagban egy CD, egy cigarettásdoboznál alig nagyobb egéralátét, egy műbőr tok és egy pár kopó „tollhegy” kapott helyet egy cserét megkönnyítő csipesszel együtt.
 
A hardver használata elsőre kényelmes és logikus, ráadásul megállapíthatjuk, hogy ez az az eszköz, amelyet a nagyobb kézzel megáldott felhasználók az átlagos egérnél kényelmesebben tudnak kézben tartani, emellett a pontossága megfelel egy átlag optikai egér pontosságának. Tesztjeink alapján teljesen alkalmas a jelenleg használt és egérnek nevezett eszközök kiváltására.

Adatok

– 2,4 Ghz vezeték nélküli technológia
– 1200 dpi optikai érzékelő
– Extra kicsi USB-vevő
– Hordozótáska
– Forgalmazó: Genius
– Ár: ~5500 Ft
– Web: geniusnet.com

Értékelés

Előny: egy AAA elemmel működik, 3 fokozatban állítható felbontás, a hagyományos egér kiváltására alkalmas
Hátrány: valódi grafikai munkára nem alkalmas, a dőlésszög befolyásolja a pontosságot, saját vevője nélkül használhatatlan

Teljesítmény: 4
Szolgáltatás: 4,5
Ár/Érték: 4

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.