Hirdetés

Gesztusérzékelő billentyűzetet épít a Microsoft



|

A prototípus hardver a felette elvégzett kézmozdulatokat dolgozza fel.

Hirdetés

A Microsoft kutatólaborja viszonylag rendszeren beszámol az érdekesebb – és természetesen nem hétpecsétes titokként – őrzött fejlesztéseiről, most éppen egy új típusú billentyűzetről érkezett demonstrációs videó. A kutatók célja a gesztusvezérlés hagyományos számítógépes környezetben való hasznossá tétele, a bemutatott fejlesztés a Leap Motion és Hurobat termékekre hasonlít.
 

Hirdetés


A Microsoft nem kíván semmilyen különálló érzékelőt használni, helyette magába a billentyűzetbe építené be mozgást érzékelő szenzorokat, jelen esetben gombok közé helyezett infravörös egységekről van szó.


A bemenet alacsony felbontása ellenére a kutatóknak némi szoftveres mágiával sikerült egész hatékonyan működő prototípussal előállniuk. Ettől független remek kérdés, hogy praktikus körülmények közt végleges termékekben mennyire használható az elképzelés, hiszen a többség valószínűleg nem szeretne burkolat nélküli klaviatúrát használni: olyan borítást kell kitalálni, amelyben nem csak megbízhatóan működőképes, de könnyen tisztítható is marad a szenzortömb.


(Forrás: The Verge)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.