Hirdetés

GigaByte GeForce 7600GT - első kézből



|

A GigaByte felső kategóriás grafikus vezérlője nem tartalmaz aktív hűtést, teljesen hangtalan

Hirdetés

Számos gyártó készített már passzív hűtésű grafikus kártyát. Voltak közöttük jó megoldások, de találkoztunk már kevésbé hatékony megvalósítással is. Abban azonban megegyeztek, hogy szinte kivétel nélkül alsó vagy középkategóriás kártyák voltak. A Gigabyte NVIDIA 7600 GT SilentPipe II felső középkategóriás mivolta ellenére szintén passzív hűtést kapott, amely igen jó hatásfokkal hűti le a forrongó grafikus vezérlőt.

GigaByte 7600 GT
A Gigabyte kitett magáért, amikor megalkotta a passzív hűtésű 7600 GT-t, ugyanis NYÁK-lapját teljesen áttervezték, csak nyomokban hasonlít az NVIDIA referenciamegoldásához. A kártyán három hűtőborda kapott helyet, ezek közül csak egy érintkezik közvetlenül a grafikus maggal, a másik kettő egy-egy hőcsővel kapcsolódik hozzá -- kár, hogy a memórialapkákra nem került hűtőborda. Fontos megemlíteni, hogy a 7600 GT aktív hűtésű változata eredetileg csak egy kártyahelyet foglal el, ezzel szemben a Gigabyte-féle passzív már kettőt.

Működés közben a SilentPipe II jól vizsgázott, bár házba szerelve mindenképpen érdemes egy házhűtő ventilátorral megtámogatni, főleg a nagy nyári melegben. Bár kétkártyás SLI-módban is üzemelhet, két passzív hűtésű modellt nem ajánlatos ilyen formában összekötni, a túl nagy hőtermelés miatt.

Jó hír a régebbi tápegységek tulajdonosainak, hogy a kártya nem igényel külön tápellátást, tehát semmilyen átalakító nem szükségeltetik hozzá.

Adatok
  • NVIDIA 7600 GT grafikus mag
  • 256 megabájt GDDR3 memória
  • SilentPipe II passzív hűtés
  • PCI Express ×16 foglalat
  • 2 darab DVI-, 1 darab TV-Out kimenet
  • Civilisation 4 játékszoftver mellékelve
Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.