Hirdetés

Gigabyte Radeon HD 5770 passzív hűtéssel



|

Merész húzás a Gigabyte-tól: passzív hűtés került a Radeon HD 5770-es videókártyára.

Hirdetés

A Radeon HD 5770, 108 wattos fogyasztásával, dual-slotos hűtőventilátorával és 850 MHz-es GPU-jával nem az alsó kategóriába tartozik. A Gigabyte mégis úgy döntött, megpróbálkozik egy merésznek mondható húzással, és passzív hűtéssel látja el a kártyát.

 

A tajvani gyártó GV-R577SL-1GD kódjelzésű Radeon HD 5770-e a passzív hűtésű Silent Cell sorozatot gyarapítja. Óriási méretű, dual-slotos hűtőbordák hada került a videóvezérlőre, amelyek a gyártó ígérete szerint képesek hidegen tartani a grafikus kártyát kizárólag a ház légmozgásának köszönhetően.

 

A ventilátor nélküli megoldás elsősorban erősebb médiacenterekbe, vagy olyan játék-PC-be lehet ideális, melyek tulajdonosai nem szeretnének helikopterszerű hangerőt a gép hűtésének. Ami a csatlakozókat illeti, a HDMI és a DisplayPort mellé egy szabvány DVI került.

 

 

A referenciakártya esetében plusz egy DVI csatolót is találunk, ez a passzív hűtés miatt azonban eltűnt. Nem meglepő módon OC-megoldásokkal sem próbálkozott a Gigabyte, így a 40 nm-es GPU adatai egyeznek a referenciamodellével: 850 MHz-es GPU, 1 GB GDDR5-ös memória, 4,8 GHz-es órajelen, 128 bites memóriainterfésszel.

 

A teljes DirectX11-támogatást nyújtó, 800 stream processzorral szerelt kártya nem rivalizálhat a HD 5800-as szériával, azonban még kellemes játékélményt tud nyújtani tulajdonosa számára. Sajnos a pontos árazásról nincs információ, azonban a Gigabyte aktív hűtése HD 5770-e jelenleg 46 000 forint körül kapható. Várhatóan a passzív hűtés némi felárat jelent majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.