Hirdetés

Gigantikusat zuhant pár hónap alatt a DDR4 ára



|

Az új memória jövőre már olcsóbb lehet a DDR3-nál is.

Hirdetés

Jelenleg a DDR4 memóriák csak az Intel Skylake architektúrás processzorokkal használhatóak, így a többség vélhetően nem figyelgette nagyon az árak alakulását. Ettől függetlenül pörögtek a piaci események, a DRAMeXchange adatai szerint a DDR4 lapkák ára mostanra megközelítette a DDR3 chipekét, néhány hónapon belül pedig olcsóbbá is válhatnak az új típusú lapkák. Az elmúlt 6 hónapban átlagosan 40 százalékkal mérséklődött a DDR4 ára.

Hirdetés


A hazai informatikai webáruházak árain abszolút tükröződik a trend: egy közismert üzletben a legolcsóbb 4 GB kapacitású DDR3-1600 memóriamodul 6800 forintba kerül, míg a legolcsóbb 4 gigás DDR4-2133 egység 7600 forintos áron kapható. A gamerek számára szükséges 8 GB mennyiség esetében sincs jelentős eltérés a két típus közt: DDR3 esetében 12 ezer, míg DDR4 esetében 15 ezer forintnál kezdődnek az árak.


Az árzuhanás rendkívül szerencsés az új számítógépet az elkövetkező hónapokban összeállítani kívánóknak, hiszen a jövő év első felében már az AMD-től is elérhetővé válhatnak az első DDR4 memóriát használó alaplapok és processzorok, bár a következő generációs Zen architektúrát használó központi egységek várhatóan csak 2016 vége felé kerülhetnek piacra.


(Forrás: AnandTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.