Hirdetés

GlacialTech Igloo 5750 PWM



|

A GlacialTech Igloo hűtősorozat évek óta ostromolja a drágább, ám nem feltétlenül jobb processzorhűtők piacát.

Hirdetés

Az Igloo 5750 szériába alapvetően két különböző modell tartozik: az 5750 Silent és az 5750 PWM. Bár a kettő közötti különbség nem szembetűnő, de mégis jelentős. A Silent változat háromtűs ventilátorcsatlakozót kapott, illetve a ventilátorok fordulatszáma percenként fixen 1400 fordulat. Ezzel szemben a PWM változat négytűs, és lehetővé teszi a PWM-alapú automatikus fordulatszám-szabályozást a 4 tűs ventilátorokat fogadó alaplapokon, maximális fordulatszáma pedig percenként 2500. Ez ugyan több zajt generál, mint a Silent változat, viszont egyenesen arányosan nagyobb a hűtési teljesítménye is, ráadásul terhelés nélkül a fordulatszám egészen 800-ig csökkenthető.

 

 

glacial_1.jpg

 

 

A nikkellel bevont réztalpat gyárilag hővezető pasztával látták el, így azt nem mellékelik külön a csomagban, viszont az Intel és AMD Socketekhez szükséges szerelési kellékek alaptartozékok – az LGA775 és AMD foglalatok közti váltás könnyedén elvégezhető. A hőcsöves hűtőegység alján egy plusz bordázat kapott helyet, ami szintén besegít a hőmérséklet csökkentésébe, mivel az alaplapra merőleges ventilátorok légárama ezeket a lamellákat is hűti.

 

 

glacial_2.jpg

 

 

A mérésnél az összehasonlíthatóság érdekében kikerültük a alapján igen jó teljesítménymutatóról számolhatunk be. Kétezer körüli fordulatszámon az Igloo teljes mértékben kielégítő eredményt produkált, emellett morajlás-szerű hangja is elviselhető volt – igaz, zajtalanságra inkább 1500 körüli fordulatnál számíthatunk.

 

 

glacialtech_k.jpg

 

 

dijak_2008_ajanlat_1.jpg
 GlacialTech Igloo 5750 PWM
 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.