Hirdetés

Google Glass segítségével vizsgálnának az orvosok



|

Bostonban már bevált a Google Glass a betegek vizsgálatakor.

Hirdetés

A Google Glass egy ideje már létezik, ennek ellenére a legtöbben a mai napig idegenkednek tőle, és egyáltalán nem szeretnék a boltokban, kávézókban, öltözőkben, vagy bárhol látni a maguk közelében. Bizonyos területeken azonban hatalmas előnyt képesek felmutatni az okosszemüvegek: így például az egészségügyben. 

Hirdetés

Egy bostoni klinikán az elmúlt három hónapban négy orvos is állandóan használta a Google Glasst. A viselhető eszköz gyakorlatilag a tableteket helyettesítette, így lehetővé téve, hogy a beteg vizsgálata közben az orvos kezei szabadon legyenek, illetve jobban figyelhessen a betegre, és ne is kelljen őt otthagyni az adatok keresésekor. Ehelyett valós időben érkeztek az adatok, ehhez pedig elég bólintani vagy kacsintani. 

A klinikán nagyon elégedettek a Google okosszemüvegével, és úgy hiszik, tényleg leválthatja a táblagépeket. A klinika belső hálózatán keresztül a létező összes adatot elérhetik, valós időben, anélkül, hogy a betegről akár le kellene venniük a szemüket, vagy megfogni egy tabletet. A visszajelzések szerint egyébként a betegeket egyáltalán nem zavarta, hogy az őket ellátó orvos Google Glasst visel és használ. Bostonban most még több orvossal folytatják a Glass tesztelését. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.