Hirdetés

GPU gyorsítás a Nero Move It-ben — ingyen



|

30 százalékos sebességnövekedést ígér a gyártó az ingyenesen telepíthető új Move it verzióval

Hirdetés

Nem volt hiány videokártya újdonságokban sem az idei CeBIT-en, a modern GPU-k (grafikus feldolgozó egységek) teljesítménye tovább nő. Jó hír azoknak, akik ezt az erőt nem csak játékok futtatásakor akarják kihasználni, hogy vannak alkalmazások, melyek mindennapi hasznos feladatok végrehajtásakor is képesek kiaknázni a GPU számítási kapacitását.

 

 

12_black_video_preview.jpg
Főként videokonverziók során vesszük hasznát a GPU erejének 

 

 

A CeBIT alkalmával jelentette be CD/DVD író és multimédiás szoftvercsomagjairól ismert Nero Move it termékének legújabb változatát.  Az univerzális médiakonverterként szolgáló Nero MoveIt következő alverziója a közönség számára áprilistól lesz elérhető. Az új Move it kihasználja az NVIDIA CUDA technológiáját, vagyis az igen jól párhuzamosítható konverziós számítások terhét leveszi a CPU válláról és az erre sokkal alkalmasabb GPU-ra osztja. Ennek révén főként a video konverziók időtartamát rövidíthetjük le drasztikusan. A legtöbb előnyt (mintegy 30 százalékos gyorsulás) H.264 tömörítésű HD tartalmak készítésekor tapasztalhatjuk a fejlesztők ígérete szerint. A CUDA gyorsítás bármikor ki illetve bekapcsolható lesz a beállításokban. Hogy kihasználhassuk, NVIDIA 8000-es sorozatú vagy újabb grafikus kártyával kell rendelkeznünk.

 

A jelenlegi Nero MoveIt tulajdonosok örömére a CUDA kompatibilitást beiktató szoftverfrissítés ingyenes lesz, áprilistól lesz letölthető a gyártó honlapjáról.Ezzel párhuzamosan ingyenesen frissíthető továbbra is a Move it eszköz adatbázisa, mely így hónapról hónapra több MP3 és video lejátszót illetve telefont ismer fel automatikusan.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.