Hirdetés

GTX 780: mitikus fenegyerek a láthatáron



|

Egy beszámoló alapján a csúcskártya kétszer gyorsabb lehet a GTX 680-nál.

Hirdetés

Az utóbbi években az NVIDIA-nak nem került túlságosan komoly erőfeszítésébe a felső kategóriás grafikus kártyák piacának uralása, ám ha hihetünk egy Kínából érkezett pletykának (egyelőre érdemes komoly szkepticizmussal fogadni), akkor az AMD-nek idén valószínűleg esélye sem lesz kibabrálni a Santa Clara-i gyártóval.


Az alant látható képet a PCinLife névre keresztelt kínai fórum egyik felhasználója készítette, akinek állítása szerint sikerült szert tennie a GeForce GTX 780 egy előzetes mérnöki példányára. Beszámolója alapján a 3DMark 11 „Xtreme” gyári beállítása mellett a kártya 7107 pontot képes produkálni, összehasonlításképp a kérdéses teszten a dupla GPU-s GeForce GTX 690 olyan 6000, míg a GTX 680 tipikusan 3300 pont körül szokott teljesíteni.


Természetesen még ha fenti információ igaz is, a valódi megmérettetést jelentő játékok esetén nem feltétlenül lehet ekkora a teljesítménybeli növekedés, a szintetikus mérések csak iránytűként szolgálnak. Az NVIDIA következő csúcskártyája egyesek szerint már februárban bemutatkozhat, míg mások információ alapján csak az év közepe környékén lehet számítani rá.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.