Hirdetés

Gyengélkedik a videokártyák piaca



|

Az előrejelzések szerint nem várható javulás az idei évben.

Hirdetés

A Jon Peddie Research legfrissebb elemzései szerint a grafikus kártyák piaca jelentős visszaesést könyvelhetett el, ami az idei második negyedévet illeti. Ennek az egyik oka a nehezebb gazdasági helyzet, a másik pedig az olyan processzorok egyre növekvő térhódítása, amelyek integrált grafikus vezérlővel rendelkeznek.

 

A kettő kombinációja azt eredményezte, hogy három hónap alatt 19 millióról 16,1 millióra esett az értékesített videokártyák száma. A jelentős mértékű, 15,2 százalékos csökkenés a piac szereplőinek részesedésén gyakorlatilag egyáltalán nem változatott. Az NVIDIA továbbra is első 59 százalékkal, az AMD-é a szektor 40,6 százaléka, míg a Matrox és az S3 0,4 százalékot birtokolnak.

 

A videokártyák piaca az előrejelzések szerint még nincsen túl a nehezén. A már most jelentős csökkenéseket továbbiak követik majd a jóslatok szerint, ugyanis a várakozások alapján az üzletág idei teljes bevétele 13,8 milliárd dollár lesz - ez 33 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.