Hirdetés

Gyengén muzsikál majd a Radeon RX 500-as széria



|

Be kell érnünk egy átcímkézéssel, de azért halványan az órajelek is emelkednek.

Hirdetés

Sajnos senkit sem hoz majd különösebben lázba az AMD közelgő Radeon RX 500-as videokártya-sorozata. Az AMD tulajdonképpen újracímkézi a jelenlegi, RX 400-as sorozat generációjában használt Polaris GPU-kat. 

Hirdetés

Sajnos az architektúrához nem nyúl hozzá az AMD, tehát érdemi teljesítménynövekedésre nem kell számítanunk. A gyártástechnológia fejlődése azért egy minimális pluszt hozhat. 

Az eredeti Polaris 11 és Polaris 10 chipeket LPE eljárással gyártották, azonban az új lapkák, amelyek a Polaris 21 és a Polaris 20 neveket kaphatják, már az újabb LPP technológiával készülnek. 

Mindez egy nagyon kevéssel alacsonyabb fogyasztást és a korábbinál magasabb órajeleket jelent. Ez utóbbi viszont igazából csak arra elég, hogy áthidalja azt a szakadékot, ami a referenciamodell és a partnergyártók termékei között van. 

A Radeon RX 580 állítólag 1340 MHz-en ketyeg majd, vagyis 74 MHz lesz a plusz, amit a Radeon RX 480-hoz képest nyújt. A Radeon RX 570-nél be kell érni egy 38 MHz-es emeléssel, míg a Radeon RX 560 órajele 1287 MHz lehet. 

Ezek az igen enyhe emelések azért elegendőek lesznek az AMD-nek arra, hogy elmondhassa: teljesítményben javított az előző generációhoz mérten. A Vega az egyetlen, ami érdemi újítást hoz AMD-oldalon. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.