Hirdetés

Gyilkolja a GTX Titant az új csúcs Radeon



|

A fogyasztása és zajtermelése komoly, de majdnem feleannyiba kerül riválisánál.

Hirdetés

Eseményekben gazdag hónapot zár lassan az AMD, hiszen a csúcsmodellen kívül mára széles körben elérhetővé váltak a szeptember végén leleplezett Radeon R7 és Radeon R9 grafikus kártyái, amelyek ha nem is feltétlenül váltják meg a világot, de az eddigi tesztek alapján kiváló teljesítményt nyújtanak az árukért cserébe.

Hirdetés


A videokártyák iránt érdeklődőket leginkább foglalkoztató kérdésnek az bizonyult, hogy az előzetes pletykáknak és hencegésnek megfelelően a Radeon R9 290X tényleg képes-e hozni az NVIDIA GeForce GTX Titan teljesítményét. A válasz röviden igen: tipikusan fej-fej mellett van a kettő sebessége, ám 4K-s felbontásban a Radeon egyes esetekben komolyabban is képes elhúzni a riválisa mellett.


Fogyasztás és zajtermelés tekintetében már nem olyan rózsás az AMD üdvöskéjének szereplése, ám a nem túl drámai negatívumot a többségnél bőven korrigálhatja azon tény, hogy az GTX Titan ajánlott fogyasztói ára 999 dollár, míg a Radeon R9 290X-é 549 dollár. A részletes mérési adatokra áhítozóknak javasoljuk az AnandTech remek tesztjének átböngészését, a csúcs Radeon hivatalosan ma került piacra.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.