Hirdetés

Gyilkos áron jöhet a Radeon R9 290X



|

A vártnál előbb kitörhet az atomháború a grafikus kártyák piacán.

Hirdetés

Az utóbbi körülbelül három év nem volt túlságosan izgalmas a videokártyák piacán, hiszen papírforma szerint alakult az AMD és NVIDIA harca. Ettől függetlenül utóbbi gyártó nem ad lapkákat a következő generációs – olyan 10 éves életciklusra tervezett – játékkonzolokba, a zöldeket ezen a téren lepipált AMD pedig az egyre jobb hardverek mellett szoftveres téren is nagyon megerősödött; főként a héten leleplezett Mantle programozási felületre gondolunk.

Hirdetés


A grafikus chipek piacának tájképe a közeljövőben látszólag alaposan megváltozhat az AMD javára, ám az NVIDIA garantáltan nem fogja szó nélkül tűrni a riválisának sikereit, érzésünk szerint izgalmas idők elé nézünk. Annál is inkább, hogy az AMD a már említett Mantle API-val együtt szerda este úgy-ahogy leleplezte a Radeon R9 290X csúcskártyáját, amely továbbra is csak állítólagosan GeForce GTX Titan szintű teljesítmény nyújtására képes.


Sajnos a kérdéses videokártya kezdő árát nem árulta el hawaii sajtókonferenciáján az AMD, de a Softpedia értesülései szerint a brutális vezérlő október közepe táján olyan 600 dollár környékén kerülhet piacra, amely 400 dollárral kevesebb a Titan ellenértékénél. Amennyiben helytálló az értesülés, akkor az NVIDIA lépéskényszerének köszönhetően már karácsony előtt kitörhet a cégek közti nukleáris háború.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.